Πως να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα για να θεραπευτείτε…

3871

Πως να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα για να θεραπευτείτε…

 
Η μαγειρική σόδα βιολογικής παραγωγής που δεν περιέχει αλουμίνιο έχει αναδειχθεί ως ένα ισχυρό φυσικό φάρμακο που καταπολεμά πολλές ασθένειες. Εάν ληφθεί εσωτερικά, συμβάλλει στη διατήρηση της ισορροπίας του pH στο αίμα μας. Αυτό είναι πιθανόν το βασικό σκεπτικό πίσω από τις συνιστώμενες χρήσεις του κατά του κρυολογήματος, των συμπτωμάτων της γρίπης, ακόμη και για τον καρκίνο.

Η μαγειρική σόδα βοηθά στην αντιμετώπιση της ουρικής αρθρίτιδας (ποδάγρας). Η βασική αιτία της ουρικής αρθρίτιδας είναι μια ανισορροπία στο σύστημα που προκαλεί οξέωση, η οποία είναι η βάση των περισσότερων σωματικών ασθενειών. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι το pH σας είναι εκτός ισορροπίας και το σώμα σας προσπαθεί να φέρει πίσω την ισορροπία με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί. Η λύση είναι να βοηθήσουμε το σώμα να εξισορροπήσει το pH του στο φυσιολογικό επίπεδο με την κατανάλωση αλκαλικών τροφίμων. Η μαγειρική σόδα αναμεμειγμένη με νερό μπορεί να ανακουφίσει την ουρική αρθρίτιδα και τον πόνο στις αρθρώσεις σχεδόν αμέσως και επίσης να μειώσει τα υψηλά επίπεδα του ουρικού οξέος. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε έως και δύο ημέρες για να έρθει η ανακούφιση. Ωστόσο, αν την λαμβάνουμε τακτικά, θα αποτρέψει τις επιθέσεις πριν αυτές συμβούν. Ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι 240 ml νερό και πιείτε το με τη μία. Η μέγιστη συνιστώμενη δόση είναι 4 κουταλάκια του γλυκού, τα οποία τα πίνουμε καθ᾿ όλη την ημέρα κατά τη διάρκεια μιας οξείας επίθεσης. Στη συνέχεια μειώνουμε τη δόση, καθώς ο πόνος υποχωρεί. Η μαγειρική σόδα όμως μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση. Τα άτομα που παίρνουν φάρμακα για την υπέρταση θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν επαγγελματία υγείας πριν από τη χρήση της μαγειρικής σόδας με αυτόν τον τρόπο.

 

Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners
Από το βιβλίο » ΥΠΕΡ-ΤΡΟΦΕΣ: ΓΙΝΕΤΕ ΑΙΩΝΟΒΙΟΙ»
Εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...