Το μεγάλο λάθος που κάνουν όσοι ξεκινούν μια δίαιτα…

157

Το μεγάλο λάθος που κάνουν όσοι ξεκινούν μια δίαιτα…

 

 

Τι λάθος κάνεις και δεν καταφέρνεις ποτέ να διατηρήσεις ένα πρόγραμμα διατροφής ή να μείνεις σταθερή στα κιλά που έχασες; Η Autumn Calabrese, trainer πολλών celebrities και το μυαλό πίσω από το πρόγραμμα 21-Day Fix, αποκαλύπτει πιο είναι το λάθος που οι περισσότεροι κάνουμε και η προσπάθειά μας για ένα ονειρεμένο σώμα πέφτει πάντα στο κενό!

Σύμφωνα με την fitness trainer, όταν κάποιος αποφασίζει να προσέξει την διατροφή του το κάνει απότομα! Σταματά να καταναλώνει αγαπημένες του τροφές, όπως γλυκά, και παίρνει απόφαση να συνεχίσει έτσι! Όταν, όμως, δυσκολευτεί λιγάκι θα κυλήσει πολύ εύκολα στην αγκαλιά της ζάχαρης ή, ακόμα και αν τα καταφέρει, η προσπάθειά του θα πέσει στο κενό μιας και θα ξαναπάρει γρήγορα τα κιλά που έχασε, αν όχι περισσότερα!

«Μπορεί το να σταματήσεις κάποιες ομάδες τροφών να σε βοηθήσει για να φτάσεις στο αποτέλεσμα που θες, αλλά είναι σίγουρο ότι οι επιτυχίες αυτές θα βραχύβιες! Θα τα αποφεύγεις για λίγο, αλλά ποτέ δεν θα ναι για πάντα. Και είναι λογικό, γιατί έτσι είναι η ζωή! Κάποια στιγμή θα αναζητήσεις ένα γλυκό ή θα βγεις έξω για ένα κρασί με φίλους!», υποστηρίζει σε συνέντευξή της στο Business Insider κι συμπληρώνει «Προσωπικά δεν πιστεύω ότι το να αποκλείεις εντελώς πράγματα από την διατροφή σου σε βοηθά!».

Μάλιστα, σαν λύση προτείνει το πρόγραμμα 21-Day Fix, σύμφωνα με το οποίο μπορείς να φας και τη σοκολάτα σου, μπορείς να πιεις και το κρασί σου, αλλά σε συγκεκριμένες ποσότητες! Αν και πολύ κατακρίνουν την πρότασή της αυτή ως κάτι που λειτουργεί γρήγορα, αλλά όχι απόλυτα αποτελεσματικά, εκείνη υποστηρίζει ότι «Αρχικά, μπορεί να δυσκολευτείς, αλλά αν το κάνεις σύστημα στην ζωή σου θα τα καταφέρεις! Δεν μιλάμε για δίαιτα, μιλάμε για τρόπο ζωής! Είναι κάτι που μπορείς να ακολουθήσεις εύκολα και για καιρό, επειδή δεν αποκλείει καμία τροφή από το διαιτολόγιό σου. Απλώς, πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο σου επιτρέπει να τρως φαγητά στην σωστή ποσότητα!»

Η ποσότητα και οι μερίδες των φαγητών είναι επίσης κάτι το οποίο η ίδια υποστηρίζει πολύ! «Ο ελλιπής έλεγχος των μερίδων οδηγεί πολλές φορές τους ανθρώπους στην αποτυχία!» τονίζει στην ίδια συνέντευξη και φέρνει σαν παράδειγμα μια δική της εμπειρία. «Είχα βγει για φαγητό με μια πελάτισσα και οι δυο παραγγείλαμε δυο μεγάλες σαλάτες. Μου έκανε εντύπωση το ότι εκείνη έφαγε ό,τι υπήρχε μέσα στο πιάτο! Ακόμα και στα «καθαρά» φαγητά πρέπει να υπάρχει μέτρο!

ΠΗΓΗ: infowoman.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...