Ο εναλλακτικός τρόπος να αντιμετωπίσετε τους πόνους της περιόδου…

69

Ο εναλλακτικός τρόπος να αντιμετωπίσετε τους πόνους της περιόδου…

 

 

Οι πόνοι περιόδου είναι κάτι το πολύ συνηθισμένο για τις γυναίκες και οι τρόποι για να τους αντιμετωπίσουμε συνεχώς αλλάζουν ή αυξάνονται! Επιστήμονες από την Κορέα προτείνουν άλλον έναν και μάλιστα υποστηρίζουν ότι είναι πολύ αποτελεσματικός! Ο λόγος για τον βελονισμό!

Ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών υποφέρει από δυνατούς πόνους τις ημέρες της έμμηνου ρήσης του, με αποτέλεσμα να έχει κακή ποιότητα ζωής εκείνες τις μέρες, ενώ επηρεάζεται σημαντικά όχι μόνο η καθημερινότητα αυτών των γυναικών αλλά και η απόδοσή τους στην εργασία τους.

Οι επιστήμονες, λοιπόν, ανέλυσαν τα ευρήματα 27 πρότερων μελετών, στις οποίες είχαν λάβει μέρος περίπου 3.000 γυναίκες οι οποίες υπέφεραν από πρωτοπαθή δυσμηνόρροια. Στην πρωτοπαθή δυσμηνόρροια οι γυναίκες υποφέρουν αποκλειστικά από πόνους περιόδου και όχι από ορμονικές διαταραχές που επηρεάζουν το σώμα στην δευτεροπαθή δυσμηνόρροια.

Το συμπέρασμά τους ήταν ότι ο βελονισμός βοήθησε να καταπραϋνθούν οι πόνοι της περιόδου στις γυναίκες, περισσότερο μάλιστα και από τα φάρμακα που λάμβαναν. Ωστόσο, όπως επεσήμαναν, σε κάποιες από τις μελέτες τις οποίες ανέλυσαν διεξοδικά, διαπιστώθηκαν κάποια λάθη στο σχεδιασμό τους, δηλαδή στη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε και γι’ αυτό όπως τόνισαν, απαιτείται προσοχή στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων των μελετών αυτών.

Πλέον, ο βελονισμός είναι αποδεκτός, καθώς δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που έχουν δεχθεί ότι μπορεί να ανακουφίσει τις γυναίκες από τους πόνους της πρωτοπαθούς δυσμηνόρροιας. Μπορεί να μην έχει τα ίδια αποτελέσματα σε όλες, αλλά σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει φανεί εξαιρετικά αποτελεσματικός!

ΠΗΓΗ: infowoman.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...