Μεγάλο στήθος, μικρό στήθος. Έχει τελικά σημασία;

136

Μεγάλο στήθος, μικρό στήθος. Έχει τελικά σημασία;

 

Η ανασφάλεια όσο αφορά το μέγεθος του στήθους αποτελεί ή έχει αποτελέσει κάποια στιγμή πρόβλημα στη ζωή των γυναικών. Και δεν παίζει ρόλο αν το στήθος είναι μεγάλο ή μικρό. Η ανασφάλεια υπάρχει. Από τη μια οι γυναίκες με μικρό στήθος αισθάνονται μειονεκτικές και από την άλλη οι γυναίκες με μεγάλο στήθος αναρωτιούνται αν ο σύντροφός τους αγαπάει εκείνες ή το cupτους.

Κορίτσια τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότεροι άντρες δεν επιλέγουν τη σύντροφό με γνώμονα το στήθος . Ναι, οι άντρες είναι οπτική τύποι. Τους αρέσει να κοιτάνε τις γυναίκες και τους αρέσει να τις κοιτάνε και όταν γυρίζουν την πλάτη!!! Οι άντρες ερωτεύονται την προσωπικότητα της γυναίκας και οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι το καλύτερο χαρακτηριστικό σε μια γυναίκα είναι η αυτοπεποίθησή της. Άλλωστε τις αποφάσεις δεν τις παίρνουν κάνοντας διάλογο με το στήθος μας . Έχεις ακούσει κανέναν να λέει: «στάσου να ρωτήσω τι άποψη έχει το στήθος της γυναίκας μου;”

Η ερώτηση δεν είναι πως θα κάνουμε χαρούμενους τους αγαπημένους μας με το να μεγαλώσουμε ή να μικρύνουμε το στήθος μας. Η ερώτηση είναι πως μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένες με το μέγεθος που έχουμε όποιο κι αν είναι αυτό. Παρακάτω παραθέτω κάποια tipsπου θα βοηθήσουν στο ταξίδι της αποδοχής όταν η ανασφάλεια για το μέγεθος τους στήθους χτυπά την πόρτα. Ναθυμάσαι, πως η πιο σημαντική αγάπη που θα λάβεις ποτέ σου , είναι η αγάπη που δίνεις στον εαυτό σου.

Γνώριζε πως όλα τα στήθη έχουν τις ατέλειές τους, ακόμα και τα μεγάλα
Δεν είναι μόνο το μέγεθος που κάνει όμορφο ένα στήθος. Κάποιες γυναίκες έχουν φανερά άνισο στήθος , άλλες έχουν χαλαρωμένο στήθος, άλλες έχουν έντονες φλέβες γύρω από το στήθος κτλ κτλ. Όπως είπα και νωρίτερα πολλές γυναίκες πιστεύουν πως το στήθος τους είναι είτε μεγάλο είτε μικρό. Αλλά και πάλι θα σου πω πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο . Το στήθος σου είναι όμορφο επειδή είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου.

Επικεντρώσου στα θετικά σου χαρακτηριστικά
Όλοι μας έχουμε κάποια χαρακτηριστικά που μας αρέσουν περισσότερο. Μπορεί να έχεις πολύ όμορφα μάτια, όμορφα μαλλιά, μακριά πόδια ή έναν ποπό που κόβει την ανάσα. Κάθε φορά που θα σκέφτεσαι αρνητικά για τον εαυτό σου σκέψου κάτι θετικό. Για παράδειγμα, «το στήθος μου μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλο όσο θα ήθελα, αλλά οι άντρες θαυμάζουν τα μακριά μου πόδια/ τον ωραίο μου ποπό κτλ ». Επέτρεψε στον εαυτό σου να είσαι χαρούμενη , γιατί οτιδήποτε άλλο είναι πεταμένος χρόνος και άδικα φορτίζεσαι συναισθηματικά. Στο τέλος όλες θα γεράσουμε και θα ρυτιδιάσουμε. Απολάμβανε όλα τα όμορφα που έχεις όσο ακόμα τα έχεις.

Προσάρμοσε το ντύσιμό σου στο σωματότυπό σου
Μπορεί να έχεις το πιο ωραίο στήθος στον κόσμο, αλλά αν φοράς τεράστια baggyt-shirt, τα μάτια σου είναι κόκκινα από το κλάμα και τα μαλλιά σου κρέμονται στο πρόσωπό σου σαν λαδωμένες λωρίδες , σίγουρα δε θα καταφέρεις να μαγνητίσεις το βλέμμα κάποιου θαυμαστή. Μεγάλο ή μικρό στήθος , αν ντύνεσαι βάσει το σωματότυπού σου τότε θα καταφέρεις να κεντρίσεις το ενδιαφέρον και της προσοχή των αντρών (ή του άντρα σου, ανάλογα τι επιθυμείς).

Μην καθορίζεις την αξία σου σύμφωνα με τη γνώμη των άλλων
Αυτό είναι σημαντικό να το θυμάσαι όχι μόνο για το μέγεθος του στήθους σου, αλλά και για οτιδήποτε άλλο. Θα έχει παρατηρήσει φαντάζομαι , πως όταν κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου και κάνεις βήματα προς μια καλύτερη και ολοκληρωμένη ζωή , οι άνθρωποι αρχίζουν να σε κρίνουν. Πρέπει να ξέρεις , πως δεν το κάνουν επειδή κάτι δεν πάει καλά με σένα, αλλά το κάνουν επειδή νιώθουν ανασφαλείς με τον εαυτό τους και δε θέλουν να μείνουν μόνοι. Νιώσε συμπόνια για αυτούς τους ανθρώπους και αν μπορείς να τους βοηθήσεις ,κάντο, ειδικά αν πρόκειται για κάποιον που αγαπάς. Αλλά σε καμία περίπτωση μην αφήνεις τα λόγια οποιουδήποτε να καθορίσουν την αξία σου.

Αν ήμασταν όλοι τέλειοι τότε δε θα είχαμε ανάγκη να εξελιχθούμε και να ανακαλύψουμε τις όμορφες πτυχές της ζωής και του εαυτού μας. Αγάπησε και αποδέξου 100% τον εαυτό σου έτσι όπως είναι . Να είσαι ευγνώμων για το σώμα σου και να το αγαπάς γιατί εκεί μέσα κατοικεί η ψυχή σου. Στο ταξίδι της ζωής σου να έχεις συνοδοιπόρο τη χαρά και να απολαμβάνεις οποιαδήποτε μεταμόρφωση συμβαίνει μέσα σου.

ΒΙΚΥ ΤΣΩΚΟΥ

«Life Coach Γυναικών»

Δείτε πληροφορίες για τη Βίκυ ΕΔΩ και ΕΔΩ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...