Οι ασθένειες του φθινοπώρου και πως να προφυλαχθείτε…

394

Οι ασθένειες του φθινοπώρου και πως να προφυλαχθείτε…

 

 

Οι Ζεστές μέρες είναι στο τέλος και η πτώση ξεκινά.

Το σώμα προσπαθεί να προσαρμοστεί στο κρύο.

Συνεχείς πονοκέφαλοι, ρινική καταρροή, ενοχλητικός βήχας, πονόλαιμο και η κούραση κάνουν τη ζωή των ανθρώπων μια δυστυχία. Το κρύο και τη γρίπη ξεκινούν, λόγω της μείωσης της υγρασίας, και επειδή οι ενήλικες και τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο στο εσωτερικό μοιράζονται τα μικρόβια, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων.

Αν και δεν είναι μια σοβαρή κατάσταση, είναι αρκετά ενοχλητικό, άβολο και  κάνει τη ζωή πολύ δύσκολη. Η ξηρότητα του  φθινόπωρου και του χειμώνα οδηγεί επίσης σε περισσότερα κρυολογήματα και μολύνσεις γρίπης με το στέγνωμα της ρινικής διόδου, η οποία επιτρέπει σε περισσότερους ιούς και  βακτήρια να εισέρχονται στο σύστημα, αναφέρει το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Αν δεν είμαστε προσεκτικοί, μερικές ασθένειες μπορεί να συμβεί σε μας. Αν μπορούμε να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στις ασθένειες που συμβαίνουν συχνότερα το φθινόπωρο, μπορούμε να κρατήσουμε  τον εαυτό μας σε μια καλή υγεία.

Ορισμένες ασθένειες που επικρατούν στα τέλη του καλοκαιριού και το φθινόπωρο προκαλούνται από τις έντονες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία, την υγρασία και την ατμοσφαιρική πίεση. Αυτές είναι:

Κρυολόγημα / Γρίπη :
Το Φθινόπωρο  είναι η περίοδος αιχμής της γρίπης. Βροχή, ισχυρός άνεμος και μεταβολές της υγρασίας είναι παράγοντες που συμβάλλουν στη μείωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, πράγμα που καθιστά ευκολότερο για εμάς να κρυώσουμε. Το καλό είναι ότι αυτά τα κρυολογήματα του φθινοπώρου συνήθως δεν είναι τόσο σοβαρά όπως κατά τη χειμερινή περίοδο, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να δείτε έναν γιατρό για τη θεραπεία τους για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μιας ιογενούς λοίμωξης.

Για την πρόληψη να επιλέξετε το κατάλληλο ύφασμα ανάλογα με τη θερμοκρασία. Αφιερώστε περισσότερο χρόνο για υπαίθρια αθλήματα, την αύξηση της πρόσληψης νερού και φρούτα. Χρησιμοποιώντας το κρύο νερό για να πλύνετε το πρόσωπο και τη μύτη συχνά είναι επίσης καλό για την πρόληψη το κρυολογήματος.

Βρογχίτιδα και βρογχικό άσθμα :
Το φθινόπωρο είναι μια περίοδο υψηλού κινδύνου για χρόνια βρογχίτιδα. Είναι, επίσης, η εποχή που ευνοεί το άσθμα, αλλεργικό άσθμα  ή ξηρό άσθμα.  Το αλλεργικό άσθμα δεν εκδηλώνεται μαζί με τη βρογχίτιδα και ευτυχώς έχει εποχιακό χαρακτήρα,μεπιο κοινό σύμπτωμα είναι η δυσκολία στην αναπνοή.

Γαστροδωδεκαδακτυλικό έλκος / Πεπτικό έλκος:
Μια άλλη κοινή ασθένεια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έτους είναι το έλκος, το οποία μπορεί να έχει πολλές αιτίες όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, το άγχος, οι κακές διατροφικές συνήθειες, χρόνιες ασθένειες, γενετικοί παράγοντες ή βακτηριακές μολύνσεις με Helicobacter Pylori. Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι μεταβολές στην όρεξη, άλγος και εμετός. Ο πόνος του γαστρικού έλκους είναι πιο συχνός αμέσως μετά από ένα γεύμα, ενώ ο πόνος του δωδεκαδάκτυλου έλκους είναι πιο συχνός λίγες ώρες μετά από ένα γεύμα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, εάν αισθανθείτε πόνο ή εμετό μετά από τα γεύμα θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας.

Καλύτερη μέθοδος για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά είναι να φάτε ένα ημίρρευστο φαγητό και σούπες. Ο χυλός είναι καλύτερα να είναι προετοιμασμένος από νιφάδες βρώμης  το νερό ή γάλα, προσθέτοντας λίγη ζάχαρη. Οι σούπες πρέπει να είναι χορτοφαγικές με πατάτες,  καρότα, κουνουπίδι και  μπρόκολο.  Η πρόσληψη τσάι χωρίς ζάχαρη και φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα ζύμωσης, είναι επίσης χρήσιμη. Τα καλύτερα φρούτα είναι οι μπανάνες και τα ψητά μήλα.

Καρδιακή ανεπάρκεια
Καρδιακή ανεπάρκεια  μπορεί να είναι μια πραγματικά επικίνδυνη απειλή για τα άτομα με καρδιακά προβλήματα κατά τους φθινοπωρινούς μήνες. Το σώμα παλεύει να προσαρμοστεί στις κλιματικές αλλαγές και μπορεί να επιβαρύνει το καρδιο-αναπνευστικό σύστημα, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες. Συνιστάται προσοχή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έτους. Περάστε τριάντα ή σαράντα λεπτά έξω κάθε μέρα  Μην αμελείτε τα φάρμακα που σας έχει συστήσει ο γιατρός και καλέστε ένα ασθενοφόρο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ρευματικές παθήσεις
Ρευματικές παθήσεις όπως η αρθρίτιδα είναι πολύ κοινές, καθώς αυτή την εποχή προκαλούνται αυξημένες ευαισθησίες και πόνοι στις αρθρώσεις λόγω της έκθεσης σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ζεστά λουτρά, βελονισμός, αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές αλοιφές και αποφυγή βόλτας στο κρύο ή σε βροχερό καιρό είναι μέτρα που μπορεί να ληφθούν για πρόληψη αυτής της ασθένειας.

Η παχυσαρκία
Η παχυσαρκία είναι επίσης ένα σοβαρό πρόβλημα το φθινόπωρο. Το ανθρώπινο σώμαενεργά συσσωρεύει λίπος, έτσι ώστε να αντέξει το επικείμενο κρύο του χειμώνα. Έτσι, η παχυσαρκία μπορεί εύκολα να προκληθεί. Ωστόσο, το λίπος που συσσωρεύεται μέσα στο ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να επηρεάσει μόνο τη μορφή του σώματος, αλλά επίσης να προκαλέσει διάφορες ασθένειες, όπως η υψηλή πίεση του αίματος και η αρτηριοσκλήρωση. Προκειμένου να διατηρηθεί το φυσιολογικό βάρος, αυξήστε την πρόσληψη των λαχανικών και των φρούτων όπως το καλαμπόκι και ντομάτες, έτσι ώστε να χαλαρώσει το έντερο. Βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C θα πρέπει να λαμβάνονται. Η τακτική άσκηση και οι βόλτες επίσης βοηθούν στην αποφυγή της παχυσαρκίας.

Ασθένειες Φθινόπωρου στους άνδρες:
Ορισμένα προβλήματα υγείας μπορεί να εμφανιστούν στους άντρες και είναι απαραίτητο να κάνουν το καλύτερό τους για την πρόληψη αυτών των προβλημάτων, έτσι ώστε να κρατηθούν  υγιείς. Για παράδειγμα, πολλοί άνδρες μπορεί να προσβληθούν από διαταραχές του προστάτη και σεξουαλική δυσλειτουργία.
Συμβουλές για να μείνετε υγιείς το φθινόπωρο:
Χαλαρώστε: Το φθινόπωρο φέρνει μερικές φορές κακή διάθεση κατάθλιψη. Για να απελευθερώσετε το κεφάλι σας από άσχημες σκέψεις και να έχετε καλό ύπνο, θα πρέπει να πίνετε ένα χαλαρωτικό τσάι το βράδυ, βάλτε απαλή μουσική και κάντε ένα μπάνιο.
Όχι κατάχρηση προϊόντων με βάση το κρέας: Μην τρώτε συχνά καπνιστά, αλμυρά και πικάντικα τρόφιμα. Πίνετε άφθονους χυμούς, μεταλλικό νερό και μην ξεχάσετε την άσκηση.

Η τακτική άσκηση
Μην αγνοείτε την υγεία σας: Αγνοώντας τις μικρές ασθένειες μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα. Εάν έχετε ταχυπαλμίες, ή πόνο στην κοιλιά ή δύσπνοια,επικοινωνήστε με το γιατρό σαςγιατί  αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα σοβαρών προβλημάτων.

ΠΗΓΗ: bioathens.com
homeorizon.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...