Προσοχή! Αυτές τις τροφές ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να δώσετε στα κατοικίδια σας…

124

Προσοχή! Αυτές τις τροφές ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να δώσετε στα κατοικίδια σας…

 

 

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων,για την οποία σας γράψαμε πριν απο λίγο και η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, σας παρουσιάζουμε επικίνδυνες ουσίες που υπάρχουν μέσα στο σπίτι και μπορεί να απειλήσουν τη ζωή του αγαπημένου σας κατοικιδίου.Όσο και αν τις αναζητά,όσο και αν παίρνει αυτή την γλυκειά και ακαταμάχητη φατσούλα,εσείς μην υποκύψετε γιατί θα του κάνετε άθελα σας πολύ κακό.

 

1. Κρεμμύδι, σκόρδο, πράσο: Εάν το γεύμα σας περιέχει κάποιο από αυτά τα λαχανικά, μην μπείτε στον πειρασμό να δώσετε «μεζέ» στο κατοικίδιό σας –όσο κι αν σας κοιτάζει με το γνωστό επίμονο και παραπονιάρικο βλέμμα! Τα λαχανικά που ανήκουν στο γένος Άλλιον ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στον σκύλο ή στη γάτα, αφού καταστρέφουν τα ερυθρά τους αιμοσφαίρια. Η αδυναμία και οι στομαχικές διαταραχές αποτελούν ενδείξεις ότι το ζωάκι έχει καταπιεί κάποιο από αυτά τα λαχανικά.

2. Σοκολάτα: Το κακάο της σοκολάτας περιέχει μια χημική ουσία με τοξική δράση στα μικρόσωμα ζώα.

3. Σταφίδες και σταφύλια: Μπορεί να προκαλέσουν νεφρική ανεπάρκεια στους σκύλους. Εντός 24 ωρών από την κατάποση εκδηλώνεται εμετός και διάρροια.

4. Μακαδάμια: Μικρή ποσότητα του ξηρού καρπού μπορεί να οδηγήσει σε επιληπτική κρίση, εμετό και δυσκολία στο περπάτημα στους σκύλους.

5. Τσίχλα χωρίς ζάχαρη: Η ξυλιτόλη, ένα τεχνητό γλυκαντικό που χρησιμοποιείται στις τσίχλες, προκαλεί απότομη πτώση του σακχάρου στους σκύλους και στις γάτες. Μπορεί επίσης να προκαλέσει επιληπτική κρίση ή θανατηφόρα ηπατική ανεπάρκεια.

6. Πυρήνες φρούτων: Ο πυρήνας από το ροδάκινο ή το κεράσι μπορεί να προκαλέσει πνιγμό ή απόφραξη εντέρου στο κατοικίδιο. Οι πυρήνες περιέχουν επίσης ουσίες που οδηγούν σε δυσκολία στην αναπνοή, υπερβολική σιελόρροια, επιληπτική κρίση ή και κώμα στον σκύλο ή στη γάτα.

 

ΠΗΓΗ: ladyslife.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...