Ανάψτε τα φώτα και κάντε σεξ! Δείτε γιατί είναι καλύτερα έτσι…

21

Ανάψτε τα φώτα και κάντε σεξ! Δείτε γιατί είναι καλύτερα έτσι…

 
Οι περισσότεροι θέλουν χαμηλό φωτισμό ή ακόμα και σκοτάδι για να κάνουν σεξ. Κι όμως! Ιταλοί επιστήμονες λένε τώρα πως το σεξ με ανοικτά τα φώτα είναι καλύτερο… κι εξηγούν γιατί.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Σιένα στην Ιταλία μελέτησαν 38 άντρες που χαρακτηρίζονταν με έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος.
Οι ειδικοί μέτρησαν τα επίπεδα τεστοστερόνης τους αλλά και στη σεξουαλική τους διάθεση και στη συνέχεια τους χώρισαν σε δυο ομάδες.
Οι άντρες της πρώτης ομάδας εκτέθηκαν σε φως ενώ οι άντρες της δευτερης ομάδας όχι. Στη συνέχεια επανέλαβαν τις εξετάσεις.
Το πείραμα αυτό γινόταν καθημερινά για 7 ώρες επί δυο εβδομάδες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία παρουσιάστηκα στο ετήσιο Συνέδριο Ευρωπαϊκής Νευροφαρμακολογίας στη Βιέννη, έδειξαν πως οι άντρες άνω των 40 που εκτέθηκαν σε φως είχαν μεγαλύτερη σεξουαλική διάθεση. Κι αυτό εξηγήθηκε όταν διαπίστωσαν πως είχαν και αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει κάτι παρόμοιο. Πως η διάθεση για σεξ αλλάζει με τις εποχές και αυξάνεται την άνοιξη και το καλοκαίρι που ο ήλιος είναι πιο λαμπρός και μας βλέπει περισσότερο φως.
ΠΗΓΗ: healthview.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...