Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε σεντόνια…

95

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε σεντόνια…

 
Κάθε πότε να αλλάζω τα σεντόνια τελικά; Μετά από μία δύσκολη και κουραστική μέρα τίποτα δε συγκρίνεται με τη στιγμή που θα ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου, στα μαλακά σου σεντόνια.
Αλλά, εκτός από τον σύντροφό σου, μάθε ότι μοιράζεσαι το κρεβάτι σου και με αρκετό νεκρό δέρμα, βακτήρια, μύκητες, ακάρεα.

 
Σε δημοσκόπηση που έγινε στο εξωτερικό σε δείγμα 1.187 ανανθρώπων και στην ερώτηση «πόσο συχνά πλένουν τα σεντόνια τους και αλλάζουν τα μαξιλάρια τους», οι απαντήσεις ήταν μη αναμενόμενες.

 
Το 44% των γυναικών ανέφερε ότι πλένει τα σεντόνια μία φορά τη βδομάδα, το 31% ότι τα πλένει δύο φορές το μήνα και το 16% μόλις μία φορά το μήνα. Στο μεταξύ, το 32% των γυναικών ανέφερε ότι δεν αλλάζει σχεδόν ποτέ τα μαξιλάρια του.

 
«Πρέπει να πλένεις τα σεντόνια σου ή να τα αλλάζεις τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα», μας συμβουλεύει ο Philip Tierno, Jr., Ph.D., διευθυντής της κλινικής μικροβιολογίας και ανοσολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Langone του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
Συγκεκριμένα, από την πρώτη στιγμή που ξαπλώνεις στα νέα σου σεντόνια, τα γεμίζεις με νεκρό δέρμα(καθώς χάνεις εκατομμύρια δερματικά κύτταρα καθημερινά),λοσιόν, μεικ απ, ιδρώτα, τρίχες και οτιδήποτε έχεις φέρει από έξω στη διάρκεια της ημέρας, όπως γύρη, μούχλα και άλλους ρύπους.

 
Όλα αυτά φέρνουν μαζί τους και ένα πακέτο από όχι και τόσο υγιή βακτήρια, όπως ο ιδρώτας για παράδειγμα, που μπορεί να μεταφέρει Ε.Coli από όταν πήγες στο μπάνιο στα σεντόνια σου- γεγονός που γίνεται χειρότερο όσο καθυστερείς να τα πλύνεις.

 
ΠΗΓΗ: shape.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...