Πάρτε όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός σας με αυτόν τον χυμό!

197

Πάρτε όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός σας με αυτόν τον χυμό!
Το κριθαρόχορτο είναι μια από τις σημαντικότερες τροφές του πλανήτη. Τις ευεργετικές ιδιότητες του χυμού των νεαρών πράσινων φύλλων κριθαριού ανακάλυψε ο Dr. Hagiwara. Μετά από 13 χρόνια ερευνών σε πάνω από 150 είδη φυτών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το κριθάρι είναι μια ιδανική τροφή για τον άνθρωπο που μπορεί να του χαρίσει υγεία και μακροζωία.
Ο χυμός των νεαρών πράσινων φύλλων κριθαριού είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα. Αρκεί να αναφέρω ότι περιέχει 30 φορές περισσότερη βιταμίνη Β1 από το γάλα, 7 φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια, 11 φορές περισσότερο ασβέ- στιο από το γάλα, 5 φορές περισσότερο σίδηρο και 6 1/2 φορές περισσότερη καροτίνη από το σπανάκι.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αποτελεί πλουσιότατη πηγή χλωροφύλλης. Το μόριο της χλωροφύλλης παρουσιάζει μεγάλη ομοιότητα με την αιμοσφαιρίνη, την κόκκινη χρωστική ουσία του ανθρώπινου αίματος. Όπως η αιμοσφαιρίνη μεταφέρει το οξυγόνο στα κύτταρα των ανθρώπων, έτσι και η χλωροφύλλη μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα των φυτών. Τι μπορεί όμως να κάνει ο χυμός των πράσινων χόρτων;
Ό,τι ακριβώς η χλωροφύλλη στα κύτταρα των φυτών. Η χλωροφύλλη που περιέχουν βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα και τα θρέφει καλύτερα.

Ο πράσινος χυμός από νεαρά φυτά κριθαριού αποτελεί ιδανική επιλογή για τους χορτοφάγους για την κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών σε πρωτεΐνες. Ο χυμός αυτός περιέχει 45% ευκολοαφομοιώσιμη πρωτεΐνη κατά 90% αξιοποιούμενη από τον άνθρωπο.
Ο χυμός αυτός περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες των απαραίτητων λιπαρών οξέων, του λινολεϊκού και λινολενικού οξέος. Τα λιπαρά αυτά οξέα είναι απαραίτητα, διότι ο οργανισμός μας δεν μπορεί να τα συνθέσει από μόνος του και χρειάζεται να τα λάβει από την τροφή του. Πλην τούτου, ο χυμός αυτός περιέχει πάνω από 1.000 ένζυμα. Το μαγείρεμα καταστρέφει τα ένζυμα στις τροφές. Όμως τα ένζυμα χαρακτηρίζονται ως οι καταλύτες της ζωής. Επισπεύδουν τις βιοχημικές διεργασίες και είναι απαραίτητα για τη χώνευση, για την ανάπτυξη και επιδιόρθωση των ιστών καθώς και για την άμυνα ενάντια στις λοιμώξεις και στις εκφυλιστικές παθήσεις.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:

Το κριθαρόχορτο μπορείτε να το πάρετε σε μορφή διατροφικού συμπληρώματος σε σκόνη ή σε ταμπλέτες. Μπορείτε να αναμείξετε τη σκόνη σε ένα ποτήρι νερό ή χυμό. Μην αναμείξετε όμως το κριθαρόχορτο σε όξινο χυμό, όπως χυμό πορτοκαλιού γκρέιπφρουτ ή λεμονιού.

Ο καλύτερος χυμός για το κριθαρόχορτο είναι ο χυμός μήλου ή καρότου. Αν το
πάρετε σε μορφή ταμπλέτας ή κάψουλας, μπορείτε να το καταναλώσετε νηστικός ή με το φαγητό. Οι πολυβιταμίνες είναι καλό να λαμβάνονται με το φαγητό, αλλά οι ταμπλέτες ή κάψουλες κριθαρόχορτου στην ουσία είναι τροφή, οπότε μπορείτε να τις λάβετε και νηστικοί.

ΟΦΕΛΗ:
Οι καταναλωτές του κριθαρόχορτου αναφέρουν τα εξής οφέλη από τη λήψη του: Εξισορροπεί το pH και το σώμα δεν είναι πολύ όξινο. Η αλκαλικότητα του αίματος είναι πολύ σημαντική για την υγεία. Το δέρμα και τα μαλλιά φαίνονται καλύτερα. Τα σπυράκια στο πρόσωπο και τα εξανθήματα μερικές φορές εξαφανίζονται.

Δίνει ενέργεια και βοηθά κατά της κόπωσης. Είναι αναζωογονητικό. Βελτιώνει τη
ροή του αίματος, ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία και βελτιώνει τη θεραπεία των πληγών.

Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners
Από το βιβλίο » ΥΠΕΡ-ΤΡΟΦΕΣ: ΓΙΝΕΤΕ ΑΙΩΝΟΒΙΟΙ»
Εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...