Βάλτε… πράσινο στο πιάτο σας! Οι σούπερ τροφές…

179

Βάλτε… πράσινο στο πιάτο σας! Οι σούπερ τροφές…

 
Πράσινες υπερτροφές
Η σπιρουλίνα, η χλωρέλλα, το κριθαρόχορτο και το σιταρόχορτο περιέχουν υψηλή ποσότητα χλω¬ροφύλλης, η οποία έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες. Το μόριο της χλωροφύλλης παρουσιάζει μεγάλη ομοιό¬τητα με την αιμοσφαιρίνη, την κόκκινη χρωστική ου¬σία του ανθρώπινου αίματος. Όπως η αιμοσφαιρίνη μεταφέρει το οξυγόνο στα κύτταρα των ανθρώπων, έτσι και η χλωροφύλλη μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα των φυτών. Τι μπορεί να κάνει η χλωροφύλλη των 20 πράσινων υπερτροφών στο σώμα σας;

Ό,τι ακριβώς κάνει η χλωροφύλλη στα κύτταρα των φυτών. Η χλω¬ροφύλλη που περιέχουν αυτές οι υπερτροφές βελτι¬ώνει την κυκλοφορία αίματος, μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα και τα θρέφει καλύτερα. Αυτό έχει αντίκτυπο και στην εμφάνιση και υγεία του δέρματος.

Οι κατα¬ναλωτές σπιρουλίνας, χλωρέλλας, κριθαρόχορτου και σιταρόχορτου παρατηρούν ότι το δέρμα τους είναι πιο λαμπερό και τα μαλλιά τους πιο δυνατά. Αυτό οφείλε¬ται εκτός από τη χλωροφύλλη και στις βιταμίνες, τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία και τα αμινοξέα που περιέ¬χουν. Επιπλέον, αυτές οι τροφές αποτοξινώνουν το σώμα από τα βαρέα μέταλλα.

Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners
Από το βιβλίο: «ΘΕΡΑΠΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΤΣΑΪ-ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΡΟΦΗΜΑΤΑ»
Εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...