Αυτά είναι τα θανατηφόρα φαγητά…

45

Αυτά είναι τα θανατηφόρα φαγητά…
Είναι η συνήθεια σε κάθε ταξίδι μας να δοκιμάζουμε τα παραδοσιακά πιάτα, λιχουδιές και εδέσματα της χώρας που επισκεφθήκαμε.
Ωστόσο πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί καθώς πολλά από αυτά μπορεί να αποβούν μοιραία για την υγεία σας!
1. Το δηλητηριώδες ψάρι fugu, που είναι ένα από τα εκλεκτά πιάτο της ιαπωνικής κουζίνας.
2. Το ζωντανό χταπόδι Sannakji: Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της κορεάτικης κουζίνας που ανήκει στην κατηγορία με τα hoe, δηλαδή ψάρια.
3. Cassava (Manioc): Η ρίζα του φυτού Cassava έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ένα φυτοχημικό συστατικό, που μετατρέπεται σε υδροκυάνιο όταν καταναλωθεί ωμή, γι’ αυτό και η προετοιμασία της απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και συνήθως τρώγεται βραστή, τηγανητή, στον ατμό ή σαν πουρές. Είναι πάντως πολύ δημοφιλές έδεσμα στην νότια Αμερική.
4. Το ψάρι της Αιγύπτου, Fesikh
5. Το εξωτικό φρούτο της Τζαμάικα, Ackee
6. Ο αφρικανικός βάτραχος: Είναι η καλύτερη λιχουδιά στην Αφρική, όμως το δέρμα και τα εντόσθια του συγκεκριμένου αμφίβιου περιέχουν ουσίες τοξικές για τον άνθρωπο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...