Χρησιμοποιήστε την κατάψυξη σας ΑΛΛΙΩΣ! Όχι μόνο για τρόφιμα αλλά…

Χρησιμοποιήστε την κατάψυξη σας ΑΛΛΙΩΣ! Όχι μόνο για τρόφιμα αλλά…

 

Χρησιμοποιείς τον καταψύκτη σου μόνο για την κατεψυγμένη πίτσα και τα παγάκια; Παρακάτω είναι μερικοί τρόποι για να επεκτείνεις την χρήση του.

Να ανοίγεις σφραγισμένους φακέλους
Αν θέλεις να ανοίξεις έναν σφραγισμένο φάκελο χωρίς να τον σχίσεις, τοποθέτησέ τον σε μια πλαστική σακούλα και άφησέ τον να παγώσει για μία έως δύο ώρες. Όταν τον βγάλεις από την κατάψυξη, άνοιξέ τον προσεκτικά με έναν χαρτοκόπτη ή ένα μαχαίρι. Όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, ξανακλείσε τον φάκελο υγραίνοντας την κόλλα.

Να παρατείνεις τη ζωή των κεριών σου
Βάζε τα κεριά σου στην κατάψυξη για μια μέρα πριν τα ανάβεις. Αυτό θα βοηθήσει στο να διαρκούν σχεδόν διπλάσιο χρόνο. Η ψύξη επιβραδύνει την καύση των κεριών. Για κάποια κεριά, η ψύξη αποτρέπει επίσης το στάξιμο.

Να καθαρίζεις τα jeans σου χωρίς νερό
Η ιδέα του να πλύνεις το αγαπημένο σου blue jean μπορεί πραγματικά να σου προκαλεί άγχος, επειδή δεν ξέρεις αν θα κοντύνει ή θα ξεθωριάσει. Αντ’ αυτού, χρησιμοποίησε τον καταψύκτη σου όταν το υψηλής ποιότητας τζιν σου αρχίζει να μυρίζει άσχημα. Τοποθέτησε το τζιν σε μια τσάντα καμβά και άφησέ το να παγώσει όλο το βράδυ. Οι χαμηλές θερμοκρασίες σκοτώνουν τα βακτήρια από τα κύτταρα του δέρματος που προκαλούν την κακοσμία.

Να αφαιρείς τα ζωύφια από ξύλινες αντίκες
Βρήκες ένα όμορφο ξύλινο κουτί αντίκα σε ένα παζάρι και ανησυχείς ότι μπορεί να κρύβει ζωύφια μέσα του. Πολλά παλιά ξύλινα έπιπλα περιέχουν σαράκι, ένα παράσιτο που αναπτύσσεται και τρέφεται μέσα στο ξύλο, μερικές φορές προκαλώντας τρύπες. Τοποθέτησε το ξύλινο αντικείμενο στην κατάψυξη για μερικές εβδομάδες για να σκοτώσεις το σαράκι και τα αυγά του.

Να κάνεις πιο εύχρηστή την πλαστική μεμβράνη περιτυλίγματος
Εάν η πλαστική μεμβράνη κολλά μεταξύ της, τοποθέτησέ την στην κατάψυξη για μερικά λεπτά. Η ψύξη θα μειώσει την τάση της μεμβράνης να ζαρώνει και να κολλά μεταξύ της (απλά κρύωσέ την μόνο για λίγα λεπτά ώστε να διατηρεί το κράτημά της).

Να αποθηκεύεις και να διατηρείς σπόρους
Εάν σου έμειναν σπόροι, μπορείς να τους διατηρήσεις για να τους χρησιμοποιήσεις την επόμενη καλλιεργητική περίοδο αποθηκεύοντάς τους στην κατάψυξη. Φρόντισε οι σπόροι να είναι εντελώς στεγνοί και τοποθέτησέ τους στην κατάψυξη μέσα σε ένα αεροστεγές δοχείο. Πριν τους φυτέψεις, άσε τους σπόρους να αποψυχθούν εντελώς.

Να παρατείνεις τη ζωή των καλσόν
Έχεις κουραστεί να πετάς τα καλσόν μετά από δύο το πολύ χρήσεις; Βρέξε το καινούργιο σου καλσόν, στύψε το, βάλτο σε μια πλαστική σακούλα και άστο να παγώσει όλο το βράδυ. Ξεπάγωσέ το και άφησέ το να στεγνώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Το κρύο διατηρεί τις ίνες του καλσόν σφιχτές και έτσι προλαμβάνει τα σχισίματα και παρατείνει τη διάρκεια της ζωής του. (Αυτό πρέπει να το κάνεις μόνο μία φορά για κάθε νέο καλσόν.)

Να σκοτώσεις τα ακάρεα της σκόνης
Τα ακάρεα της σκόνης δεν επιβιώνουν σε θερμοκρασίες κατάψυξης. Τοποθέτησε αντικείμενα, όπως τα πουλόβερ ή τα σκεπάσματα του κρεβατιού σου σε μεγάλες πλαστικές σακούλες, άστα να παγώσουν για ένα βράδυ και στη συνέχεια πλύνε τα. Θα βγουν φρέσκα, τραγανά και χωρίς ακάρεα της σκόνης.

ΠΗΓΗ: topgreekgyms.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ