Φτιάξτε μόνοι σας υαλουρονικό οξύ από αυγά!

Φτιάξτε μόνοι σας υαλουρονικό οξύ από αυγά!

 
Οι γιατροί κάνουν ένεση υαλουρονικού οξέος στιςαρθρώσεις του σώματος για να μειώσουν το πρήξιμο. Το υαλουρονικό οξύ είναι μέρος του υγρού που καλύπτει τις αρθρώσεις, όπως τα γόνατα και τους αγκώνες. Στα αυγά κότας, το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται στο ασπράδι τους. Βρίσκεται επίσης στο κέλυφος και στη μεμβράνη. Αν και το ασπράδι του αυγού περιέχει υαλουρονικό οξύ, είναι πιο εύκολο και πιο αποτελεσματικό να εξάγεται υαλουρονικό οξύ από τα κελύφη αυγών. Μετά την εκχύλιση, εφαρμόστε το διάλυμα υαλουρονικού οξέος σε μια μελανιά για να επιταχύνετε τη διαδικασία της θεραπείας. Μπορείτε επίσης να πιείτε το διάλυμα για να λιπάνετε τις αρθρώσεις σας.

Οδηγίες για το πώς να φτιάξετε υαλουρονικό οξύ από το κέλυφος των αυγών:

1. Σπάστε το κέλυφος των αυγών. Ρίξτε το ασπράδι και τον κρόκο σε ένα δοχείο. Αποθηκεύστε το ασπράδι και τον κρόκο στο ψυγείο για μελ¬λοντική χρήση.

2. Πλύνετε το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυγού με ζεστό νερό. Αφαιρέστε όλα τα υπόλοιπα, τον κρόκο και τη μεμβράνη του αυγού.

3. Τοποθετήστε τα τσόφλια των αυγών σε μια πλαστική σακούλα. Κλείστε την σακούλα. Πιέστε τα τσόφλια από το εξωτερικό της σακούλας. Σπάστε το κέλυφος σε μικρά κομμάτια.

4. Βράστε αποσταγμένο νερό σε μια κατσαρόλα. Γεμίστε την κατσαρόλα μέχρι τη μέση για την αποφυγή διαρροών όταν βράζει. Αποσταγμένο νερό χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της καθαρότητας του υαλουρονικού οξέος.

5. Βάλτε τα ραγισμένα κελύφη των αυγών στο βραστό νερό. Τοποθετήστε ένα κάλυμμα στην κατσαρόλα. Βράστε τα τσόφλια των αυγών και το νερό για 12 ώρες. Συμπληρώστε νερό ανάλογα με τις ανάγκες.

6. Ρίξτε το υγρό μέσω ενός λεπτού σουρωτηριού σε ένα γυάλινο βάζο. Το σουρωτήρι αφαιρεί τα σωματίδια κελύφους του αυγού.

7. Διατηρήστε το διάλυμα υαλουρονικού οξέος σε ένα γυάλινο βάζο. Το διάλυμα περιέχει μια μεγάλη ποσότητα υαλουρονικού οξέος.

Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

Από το βιβλίο «ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΚΑΙ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ -ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!»
Εκδόσεις Κάδμος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ