Τώρα τα είδαμε ΟΛΑ! Τι γίνεται στο σώμα σας αν ΤΡΩΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΥΟ…

Τώρα τα είδαμε ΟΛΑ! Τι γίνεται στο σώμα σας αν ΤΡΩΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΥΟ…

Εντάξει, δεν την λες και μια απορία την οποία θα είχες από μόνος σου, αλλά τώρα που σου βάλαμε το «μικρόβιο», δεν θέλεις να μάθεις;

Τι θα συμβεί, λοιπόν, στο σώμα σου εάν τρως δύο μπανάνες κάθε μέρα;

Η αρτηριακή πίεση θα επιστρέψει στο φυσιολογικό
Οι μπανάνες μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση χάρη στο γεγονός ότι περιέχουν περίπου 420 mg καλίου.

Εξαφανίζεται το υπερβολικό βάρος
Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι σε χορταίνουν κατευθείαν. Οι μπανάνες περιέχουν επίσης ένα είδος αμύλου που μειώνει την όρεξη και κατά συνέπεια, ξεφορτώνεσαι το περιττό βάρος. Μειώνουν ακόμα το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σου και αυξάνουν την ευαισθησία του οργανισμού σου στην ινσουλίνη. Αν τα κύτταρα του σώματός σου δεν είναι ευαίσθητα στην ινσουλίνη, δεν μπορούν να απορροφήσουν τη γλυκόζη και το πάγκρεας αρχίζει να παράγει μεγάλες ποσότητες.

Μειώνεται ο κίνδυνος για αναιμία
Η αναιμία προκαλεί ωχρότητα, κόπωση και δύσπνοια. Είναι το αποτέλεσμα της μείωσης των ερυθρών αιμοσφαιρίων και του χαμηλού επιπέδου της αιμοσφαιρίνης στο αίμα.

Οι μπανάνες περιέχουν ακόμα σίδηρο, το οποίο διεγείρει την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Πέραν τούτου, περιέχουν επίσης βιταμίνη Β6, η οποία ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, βοηθώντας τα άτομα με αναιμία.

Βελτιώνεται η πέψη
Οι μπανάνες είναι εύπεπτες και δεν ερεθίζουν το γαστρεντερικό σωλήνα. Το ανθεκτικό άμυλο που περιέχεται στις μπανάνες δεν αφομοιώνεται και καταλήγει στο παχύ έντερο, όπου χρησιμεύει σαν ένα αποτελεσματικό διατροφικό μέσο για τα υγιή βακτήρια.

Μειώνονται τα επίπεδα του στρες
Οι μπανάνες βελτιώνουν τη διάθεσή σου! Περιέχουν τρυπτοφάνη, η οποία απαιτείται για την παραγωγή της σεροτονίνης (η «ορμόνη της ευτυχίας»).

Κατά μέσο όρο, κάθε μπανάνα περιέχει περίπου 27 mg μαγνησίου. Αυτό το μέταλλο είναι υπεύθυνο για την καλή διάθεση και τον ήρεμο ύπνο!

Γεμίζεις ενέργεια
Το κάλιο που περιέχεται στη μπανάνα, προστατεύει τους μυς σου από κράμπες, ενώ οι υδατάνθρακες σου παρέχουν αρκετή ενέργεια για να αντέξεις μια απαιτητική προπόνηση.

ipop.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ