Τροφές που μειώνουν την όρεξη για κάπνισμα!

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους υπάρχουν κάποιες τροφές οι οποίες μπορούν να μας βοηθήσουν να διακόψουμε ή έστω να μειώσουμε το κάπνισμα, με βασιλιά των συμμάχων μας στην προσπάθεια αυτή, το νερό!

Νερό: Πίνετε άφθονο νερό, 10-12 ποτήρια την ημέρα, σταδιακά κατά τη διάρκειά της και όχι όλα μαζεμένα.

Ροφήματα: Μετά από κάθε μας γεύμα ή κολατσιό, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα πρέπει να καταναλώνετε διάφορα ροφήματα, τα οποία μειώνουν την επιθυμία του καπνίσματος. Αυτά είναι : τα ροφήματα μέντας, δυόσμου, χαμομηλιού και τσαγιού με γεύση μέντας ή δυόσμου. Η κατανάλωσή τους όμως θα πρέπει να γίνετε χωρίς την προσθήκη ζάχαρης ή με την ελάχιστη ποσότητα αυτής.

Ξηροί καρποί: Τα καρύδια (5-6 ολόκληρα καρύδια), τα αμύγδαλα (5-6 αμύγδαλα) και οι πατάτες (2 μέτριες), είναι μερικά από τα τρόφιμα που μειώνουν την έντονη επιθυμία του καπνίσματος, αλλά θα πρέπει να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες (αναφέρονται παραπάνω), γιατί είναι ιδιαίτερα παχυντικά.

Αγγουράκια: Καλό είναι να μασουλάμε καρότα και αγγουράκια πους δεν παχαίνουν την ώρα που έχουμε επιθυμία για τσιγάρο.

Αλκοόλ: Η λήψη αλκοόλ πρέπει να περιοριστεί σε 2-3 ποτά την εβδομάδα. Αλλά, τις δύο πρώτες εβδομάδες, της θεραπείας της διακοπής του καπνίσματος, το αλκοόλ θα πρέπει να αποκλειστεί εντελώς από τη διατροφή μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ