Τι μπορεί να προκαλέσει η χρήση των κινητών στο κρεβάτι…

Τι μπορεί να προκαλέσει η χρήση των κινητών στο κρεβάτι…
Επικίνδυνα για την όραση μας χαρακτηρίζονται τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν προσωρινά προβλήματα όρασης, ακόμη και προσωρινή απώλεια τύφλωσης από το ένα μάτι.

Οι ερευνητές λοιπόν ανακάλυψαν δύο σχετικές περιπτώσεις. Πρόκειται για δύο γυναίκες, ηλικίας 22 και 40 ετών, οι οποίες έλεγχαν συνεχώς το κινητό τους, καθ’ όλη τη διάρκεια που ήταν ξαπλωμένες στο κρεβάτι τους.

Επικεφαλής των ερευνητών ήταν ο οφθαλμίατρος Γκόρντον Πλαντ, το Νοσοκομείου Μούρφιλντ του Λονδίνου. Η δημοσίευση έγινε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό “New England Journal of Medicine”.

Οι δύο γυναίκες έκαναν παράπονα για απώλεια επαναλαμβανόμενα επεισόδια προσωρινής απώλειας όρασης, τα οποία είχαν διάρκεια μέχρι και 15 λεπτά. Τα φαινόμενα εμφανίζονταν το βράδυ ή νωρίς το πρωί.

Αν και οι γιατροί δεν μπορούσαν να βρουν κάποιο πρόβλημα, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ευθύνονταν το κινητό τους, καθώς κάθε βράδυ ξάπλωναν στο κρεβάτι και παιρνούσαν ώρες ξαπλωμένες στο σκοτάδι, με το έντονο φως του κινητού να βλάπτει την όρασή τους.

«Αυτό έχει ως συνέπεια το ένα μάτι, που κοιτάζει το τηλέφωνο, να προσαρμόζεται στο φως, ενώ το άλλο μάτι προσαρμόζεται στο σκοτάδι, με συνέπεια να προκαλείται παροδική απώλεια όρασης από το πρώτο μάτι, όταν κλείνει η συσκευή, μέχρι και αυτό το μάτι προσαρμοσθεί στο σκοτάδι», ανέφερε ο Πλαντ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ