Τελικά τα ζεστά ροφήματα βοηθάνε στον πονόλαιμο;..

Τελικά τα ζεστά ροφήματα βοηθάνε στον πονόλαιμο;..

 

 

Αυτό το βασανιστικό γδάρσιμο στο λαιμουδάκι συνήθως το καταπολεμούμε με παστίλιες και ζεστά ροφήματα που νιώθουμε οτι μας ανακουφίζουν,έστω και παροδικά αλλά μπορεί να αναρωτιέστε αν είναι καλύτερα να πίνετε ζεστά ή κρύα ροφήματα σε αυτή την κατάσταση. Ίσως έχετε ακούσει θετικά πράγματα και για τα δύο και να έχετε πια ζαλιστεί.Ευτυχώς, τόσο τα ζεστά, όσο και τα κρύα ροφήματα έχουν τα πλεονεκτήματά τους, όσον αφορά τον πονόλαιμο.

Σύμφωνα με την αμερικανική Ένωση Οστεοπαθητικής, τα ζεστά υγρά είναι μακράν η πιο ευεργετικά όπως ακριβώς τα ξέρουμε δηλαδή απο παλιά. Όχι απλά καταπραΰνουν τον πονόλαιμο, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι κάνουν πιο χαλαρή και λεπτή τη βλέννα που συσσωρεύεται στον οργανισμό από το κρυολόγημα. Έτσι αποβάλλεται ευκολότερα από το σύστημά σας και αυτό με τη σειρά του βοηθάει στην ανακούφιση άλλων συμπτωμάτων, όπως η ρινική συμφόρηση και το μπούκωμα.

Το όφελος των καυτών υγρών δεν σημαίνει απαραίτητα ότι και τα κρύα δεν είναι χρήσιμα στην ανακούφιση από την ταλαιπωρία που συνδέεται με τον πονόλαιμο.
ΠΗΓΗ: ladyslife.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ