Τα φαγητά που μας προκαλούν κατάθλιψη…

Τα φαγητά που μας προκαλούν κατάθλιψη…

 

 

α πιο νόστιμα φαγητά που τα τρώς ευχαρίστως ακόα και αν δεν πεινάς ,πέραν των υπολοίπων προβλημάτων που δημιουργούν στην υγεία σου και σιλουέτα σου,σε οδηγούν καρφί στην κατάθλιψη!Οι άνθρωποι που τρώνε fast food έχουν 51% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κατάθλιψη σε σύγκριση με εκείνους που τρώνε πιο υγιεινά. Στα φαγητά αυτά περιλαμβάνονται τα hamburger, τα έτοιμα μαγειρεμένα φαγητά, τα hot dog και η πίτσα.

Η υπερβολική κατανάλωση νατρίου μπορεί να διαταράξει το νευρολογικό σου σύστημα, το οποίο μπορεί να συμβάλει στην δημιουργία κατάθλιψης, και να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα κάνοντας σε να αισθάνεσαι κούραση. Η πολύ κατανάλωση νατρίου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών και πρήξιμο.

Απέφυγε να τρως τηγανητές πατάτες, τηγανητό κοτόπουλο, τηγανητά ψάρια. Όποιο φαγητό είναι μαγειρεμένο σε υδρογονοποιημένα έλαια και περιέχει λίπος, μπορεί να συμβάλλει στην εκδήλωση μελαγχολίας.

Επίσης, πρόσεχε να μην καταναλώνεις κορεσμένα λίπη, τα οποία μπορείς να βρεις σε ζωικά προϊόντα, όπως βούτυρο, γαλακτοκομικά με υψηλά λιπαρά, κλπ. Τέτοιου είδους τροφές μπορούν να βουλώσουν τις αρτηρίες σου και να εμποδίσουν την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο.

Η ζάχαρη προκαλεί σε απότομη πτώση στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να μειώσει την ενέργεια σου, να διαταράξει τη διάθεση σου και να σου δημιουργήσει προβλήματα στον ύπνο.

ΠΗΓΗ: ladyslife.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ