Τα οφέλη στην υγεία των παιδιών που μεγαλώνουν με κατοικίδιο…

Τα οφέλη στην υγεία των παιδιών που μεγαλώνουν με κατοικίδιο…

 

 

Υπάρχουν πολλοί και βασικοί λόγοι που πρέπει ένα παιδί να μεγαλώνει με κατοικίδια.Πέραν από το αίσθημα υπευθυνότητας αλλά και συμπόνιας που του ξυπνά από πάρα πολύ νωρίς,τα οφέλη στην υγεία του παιδιού που μεγαλώνει με κατοικίδιο είναι πολλά… Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες προέκυψε πως:

1.Τα μωρά που ζουν με σκυλιά αρρωσταίνουν λιγότερο.Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κουόπιο στη Φινλανδία, τα μωρά που ζούσαν με σκύλους κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής τους ήταν λιγότερο ευπαθή στις ιώσεις. Ο λόγος είναι ότι τα μωρά που έχουν ζώο στο σπίτι έρχονται σε επαφή με περισσότερα μικρόβια και δυναμώνει το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

2.Τα σκυλιά βοηθούν στην καλύτερη ανάγνωση των παιδιών.Τα παιδιά που μαθαίνουν να διαβάζουν αισθάνονται καλύτερα αν το κάνουν αυτό δυνατά. Και ποιος καλύτερος από έναν σκύλο που ακούει τα πάντα χωρίς να διαμαρτύρεται;

3. Τα παιδιά με σκυλιά έχουν λιγότερες αλλεργίες και άσθμα.Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Clinical & Experimental Allergy, οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με σκυλιά είναι 50% λιγότερο πιθανό να εκδηλώσουν αλλεργίες και άσθμα από εκείνα που μεγαλώνουν χωρίς σκύλο.

4. Οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν πιο υγιή καρδιά.Η απόκτηση και η διατήρηση ενός σκύλου έχει συνδεθεί με την καρδιοαγγειακή υγεία. Όντας μαζί με ένα σκυλί το άγχος μειώνεται, πέφτει η αρτηριακή πίεση και βελτιώνονται οι αρρυθμίες, με αποτέλεσμα μια πιο υγιή καρδιά και μακρύτερη ζωή.

5. Τα παιδιά που έχουν σκυλιά ασκούνται περισσότερο Είναι αυτονόητο ότι τα ζώα θέλουν τη βόλτα τους, τον περίπατό τους και το τρέξιμο στη φύση οπότε και ο ιδιοκτήτης ασκείται μαζί τους.

6. Τα σκυλιά βοηθούν στη μείωση του στρες σε παιδιά με αυτισμό.Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, οι ορμόνες του στρες παιδιών με διαταραχή αυτισμού μειώνονται δραματικά όταν ζουν με έναν εκπαιδευμένο σκύλο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω προκύπτει πως το να ζει ένα παιδί με σκύλο ή γάτα είναι ωφέλιμο όχι μόνο για την προσωπικότητά του αλλά και για την υγεία του.

ΠΗΓΗ: voicenews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ