Σώστε τα παιδιά σας! ΜΑΣΤΙΓΑ που χτυπάει την παιδική ηλικία…

Σώστε τα παιδιά σας! ΜΑΣΤΙΓΑ που χτυπάει την παιδική ηλικία…

 

 

Η κάθε μανούλα ξέρει καλύτερα τι πρέπει να κάνει για το καλό του θησαυρού της,δεν είναι όμως μυστικό πως η χώρα μας είναι πρώτη σε παιδική παχυσαρκία και αυτό είναι δραματικό γιατί έτσι τα παιδιά βασανίζονται για μια ζωή.

Δυστυχώς όμως κατά μέσο όρο το 40% του βάρους ενός παιδιού -πόσο παχύ ή λεπτό θα είναι- κληρονομείται από τους γονείς τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.Όσο πιο παχύ είναι ένα παιδί, τόσο περισσότερο βαραίνει η «κληρονομιά» των γονιών του. Για τα πιο λεπτά παιδιά το βάρος τους οφείλεται μόνο κατά 10% σε κάθε έναν από τους δύο γονείς (συνολικά 20%). Το ποσοστό ανεβαίνει σχεδόν στο 30% για τα πιο παχιά παιδιά, συνεπώς για τα πιο παχύσαρκα παιδιά ο κληρονομικός παράγων και από τους δύο γονείς μπορεί να φθάσει συνολικά στο 60%.

Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι κατά μέσο όρο ο δείκτης μάζας σώματος (η αναλογία βάρους προς ύψος) ενός παιδιού κατά μέσο όρο οφείλεται κατά περίπου 20% στην μητέρα και κατά 20% στον πατέρα του, άρα συνολικά 40% και από τους δύο.

Διαπιστώθηκε ότι τα ευρήματα είναι παρεμφερή σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από το επίπεδο οικονομικής και βιομηχανικής ανάπτυξης μιας χώρας.

ladyslife.gr
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ