Συνταγή για την ανακούφιση από την οστεοαρθρίτιδα!

Συνταγή για την ανακούφιση από την οστεοαρθρίτιδα!
Το ζήτημα με τα βοτανικά φάρμακα είναι ότι μερικές φορές κάθε άτομο αντιδρά διαφορετικά σε μια συγκεκριμένη θεραπεία, και συχνά μια θεραπεία λειτουργεί καλύτερα από μια άλλη. Γι’ αυτό το λόγο παρουσιάζεται μία συνταγή που έχει αποτελεσματική δράση κατά της αρθρίτιδας, όταν εφαρμόζονται τοπικά στην πάσχουσα περιοχή.

Η βοτανική συνταγή περιέχει πιπέρι καγιέν, σπόρους μουστάρδας και τζίντζερ.
Το πιπέρι καγιέν είναι γνωστό για την πικάντικη-καυτερή γεύση του και έχει χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για αιώνες. Επαναλαμβανόμενες τοπικές εφαρμογές του πιπεριού καγιέν μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον μυϊκό πόνο και τον πόνο των αρθρώσεων. Αυτό συμβαίνει διότι το καγιέν έχει αντιερεθιστική επίδραση.

Το δεύτερο συστατικό αυτής της συνταγής, οι σπόροι μουστάρδας, δρουν διεγερτικά, ενθαρρύνο-ντας το αίμα να ρέει προς την επιφάνεια του δέρματος. Αυτή η ιδιότητα της μουστάρδας είναι πολύ ωφέλιμη στη θεραπεία ορισμένων περιπτώσεων ρευματισμών καθώς και σε διάφορους άλλους μυϊκούς πόνους και πόνο στην πλάτη.

Το τρίτο συστατικό είναι το ginger. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2008 στο British Journal Food and Chemical Toxicology έδειξε ότι το ginger δρα ως αντιφλεγμονώδες.

 

Οδηγίες για την παρασκευή αυτού του βοτανικού μείγματος:
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν
2 κουταλιές της σούπας σπόροι μουστάρδας
2 κουταλιές του γλυκού τριμμένης ρίζας ginger 250 ml σουσαμέλαιο
Αναμείξτε όλα τα συστατικά σε γυάλινο βάζο και αφήστε τα να εμποτιστούν για μια εβδομάδα. Σουρώστε το έλαιο και τρίψτε το στην προσβεβλημένη περιοχή για την αντιμετώπιση του μυϊκού και αρθρικού πόνου.

 

Μάριος Δημόπουλος

Διατροφολόγος

Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition

Μέλος της American Association of Drugless Practitioners
Από το βιβλίο: «ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ
ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ»
Εκδόσεις Κάδμος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ