ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ! Αλλάζει ό,τι ξέραμε για τον ανθρώπινο εγκέφαλο…

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ! Αλλάζει ό,τι ξέραμε για τον ανθρώπινο εγκέφαλο…

Η παρακάτω έρευνα σοκάρει αλλά συγχρόνως φέρει στο φως της δημοσιότητας νέα δεδομένα

Σύμφωνα με την Independent, Καναδοί γιατροί σε μονάδα εντατικής θεραπείας παρατήρησαν πως ο εγκέφαλος ενός ασθενή συνέχιζε να λειτουργεί και 10 λεπτά μετά, εφόσον είχε κηρυχθεί κλινικά νεκρός.
Τι αναφέρουν οι επιστήμονες

«Ανιχνεύσαμε μεμονωμένες εξάρσεις κυμάτων Δέλτα μετά την παύση του καρδιακού παλμού και της αρτηριακή πίεσης», ανέφερε χαρακτηριστικά η μελέτη που δημοσίευσε πρόσφατα μια επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Οντάριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 4 ασθενείς, αλλά τα κύματα εντοπίστηκαν μόνο σε έναν γεγονός που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τους επιστήμονες να βγάλουν κάποιο συμπέρασμα για το τι ακριβώς συμβαίνει όταν ο ανθρώπινος οργανισμός παύει πια να λειτουργεί.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα στους άλλους τρεις ασθενείς η εγκεφαλική δραστηριότητα, με τη μορφή κυμάτων, διακόπηκε προτού ακόμα σταματήσει η καρδιά τους!

Όπως επισημαίνουν οι Καναδοί ιατροί στη μελέτη τους, ο σκοπός της εγκεφαλικής δραστηριότητας που ανιχνεύτηκε στον έναν ασθενή παραμένει άγνωστος, και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων από ένα τόσο μικρό δείγμα. Ωστόσο, συμπληρώνουν, η πιθανότητα η καταγραφή αυτή να οφείλεται σε λάθος είναι απειροελάχιστη, αφού τα μηχανήματα είχαν ελεγχθεί και είχε επιβεβαιωθεί η σωστή λειτουργία τους.

ΠΗΓΗ: medicalland.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ