Σας έχουμε την απάντηση! Τι ισχύει για το αλκοόλ και τα φάρμακα…

 

Ο ασταθής καιρός και το γεγονός ότι είσαι επιρρεπής στις ασθένειες, σ’ έκαναν για ακόμα μια φορά να την «πατήσεις» και ν’ αρπάξεις το πρώτο κρυολόγημα του Χειμώνα. Όμως, αυτό ήρθε τη χειρότερη στιγμή γιατί ετοιμάζεσαι για τον γάμο της κολλητής σου…Γάμος χωρίς αλκοόλ δεν γίνεται, αλλά τι θα κάνεις που παράλληλα πρέπει να παίρνεις και τα φάρμακά σου για να περάσει το κρυολόγημα;

Το ακούς από όταν ήσουν μικρό παιδί ότι ο συνδυασμός φαρμάκων και αλκοόλ δεν είναι καλή, αλλά μια μικρή γουλιά απ’ το αγαπημένο σου ποτό μπορεί να είναι καταστροφική;

Η αλήθεια είναι το αλκοόλ ΔΕΝ θα μειώσει την αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών, παρά τα όσα νομίζουμε όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο, το αλκοόλ μπορεί να επιδεινώσει πολλές απ’ τις παρενέργειες των φαρμάκων, όπως είναι η δυσφορία στο στομάχι, η διάρροια, η ναυτία και η υπνηλία.

Η Louise M. Dembry, καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Yale, συμπληρώνει πως το αλκοόλ μπορεί επίσης να επιβραδύνει την ικανότητα του οργανισμού σου ν’ αναρρώσει και να αποκαταστήσει τα ενεργειακά του επίπεδα μόλις η λοίμωξη περάσει.

Ωστόσο, οι λόγοι που δεν πρέπει να πίνεις αλκοόλ μαζί με τα αντιβιοτικά δεν σταματούν εκεί! Η κατανάλωση φαρμάκων και αλκοόλ μπορεί ταυτόχρονα να είναι επικίνδυνη για το συκώτι σου, το οποίο προσπαθεί ν’ αποτοξινωθεί. Το αλκοόλ σε συνδυασμό με τα αντιβιοτικά μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνο για το συκώτι σου, ενώ υπάρχουν – έστω και μικρές- πιθανότητες να πάθει κάποια μόνιμη βλάβη.

Φυσικά, μερικά αντιβιοτικά μπορεί να είναι λιγότερο προβληματικά όταν συνδυάζονται με το αλκοόλ, ωστόσο, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ν’ αποφύγεις οτιδήποτε θα μπορούσε να επηρεάσει τη φυσική ικανότητα του σώματός σου να θεραπεύσει και να ξεπεράσει τη λοίμωξη.
ipop.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ