Πώς να φτιάξετε το μαγικό τσάι που αποτοξινώνει τον οργανισμό!(ΣΥΝΤΑΓΗ)

Συνθλίψτε 1 κουταλιά της σούπας σπόρων γαϊ­δουράγκαθου σε ένα γουδί. Προσθέστε 3 φλιτζάνια νερό και αφήστε τα να βράσουν. Μουσκέψτε για πε­ρίπου 20 λεπτά και στραγγίξετε. Πίνετε 1 φλιτζάνι 30 λεπτά πριν από τα γεύματα το πρωί, το απόγευμα και το βράδυ, καθώς και λίγο πριν πάτε για ύπνο. Μετά από 2-3 ημέρες, μειώστε την πρόσληψη σε 3 φορές την ημέρα.

Το δραστικό συστατικό του γαϊδουράγκαθου εί­ναι η σιλυμαρίνη, ένας συνδυασμός τριών διαφορετι­κών φλαβονοειδών που υποστηρίζουν τα τοιχώματα των κυττάρων του ήπατος, εμποδίζοντας τα δηλητήρια να τα διαπεράσουν. Διεγείρει επίσης την αναγέννηση των κυττάρων αυτών. Τα πικρά συστατικά και τα αμι­νοξέα υποστηρίζουν ολόκληρο το πεπτικό σύστημα.

Τα άτομα με οξεία ηπατικά προβλήματα θα πρέ­πει να ακολουθήσουν μια θεραπεία έξι εβδομάδων με τσάι που γίνεται από τους σπόρους γαϊδουράγκαθου αρκετές φορές το χρόνο. Αυτό το πρόγραμμα θερα­πείας με το τσάι συνιστάται για τα άτομα με ηπατική βλάβη που έχει προκληθεί από υπερβολική κατανά­λωση αλκοόλ και από κίρρωση.Η σιλυμαρίνη προλαμβάνει τη δηλητηρίαση του ήπατος με δύο τρόπους: Αλλάζει τα τοιχώματα των κυττάρων του ήπατος κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πολύ δύσκολο για δηλητήρια, όπως ο τετραχλωράν­θρακας, να διαπερνούν τα τοιχώματα. Η σιλυμαρίνη διεγείρει την κυτταρική διαίρεση, έτσι ώστε νέα ηπατι­κά κύτταρα να αναπτύσσονται συνεχώς.Η μέντα αυξάνει την αποτελεσματικότητα του τσαγιού του γαϊδουράγκαθου και βελτιώνει τη γεύση του. Όταν κάνετε το τσάι, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας από φύλλα μέντας στο μίγμα πριν το βράσι­μο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ