ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ το παιδί σας! Πως θα ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ τον οργανισμό του…

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ το παιδί σας! Πως θα ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ τον οργανισμό του…

 

Αν θέλουμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους δίνουμε τα εξής:

Μετά το πρωινό μια παιδική πολυβιταμίνη σε μορφή spray ή σε μορφή πολυβιταμίνης σε μορφή μασώμενου δισκίου ειδική για παιδιά ή πολυβιταμίνη σε μορφή φρουτοχυμού. Μετά το βραδινό ή το μεσημεριανό μια καλή πηγή λιπαρών οξέων με βάση το μουρουνέλαιο σε μορφή μαλακής κάψουλας.

Από τον Οκτώβριο έως και το Μάρτιο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος, τους δίνω επιπλέον μια μασώμενη μαλακή κάψουλα βιταμίνη D3 ή σε μορφή spray με βιταμίνη D3. Επίσης για καλύτερη ενίσχυση του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος για προστασία από μελλοντικές περιπτώσεις διάρροιας και γαστρεντερίτιδας τους δίνω για προληπτικούς λόγους μια φορά τη βδομάδα μια κάψουλα με προβιοτικά ειδικά για παιδιά.

Τέλος, το ποιο σημαντικό για την άμεση αντιμετώπιση της διάρροιας είναι η Γαστρεντερική γέλη πυριτικού οξέος (gastro – intestinal gel) γνωστή με την εμπορική ονομασία ως SILICEA GASTROINTESTINAL GEL η οποία βοηθά σε εξαιρετικό βαθμό και άλλες περιπτώσεις όπως για πόνους στο στομάχι, φούσκωμα, ναυτία, έμετο, καούρες, για οξείες και χρόνιες γαστρεντερικές παθήσεις και είναι απολύτως κατάλληλο για παιδιά

Η γαστρεντερική γέλη χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση οξείων ή και χρόνιων γαστρεντερικών παθήσεων. Το κολλοειδές πυριτικό οξύ είναι το ενεργό συστατικό στη γαστρεντερική γέλη Silicea, η οποία είναι χημική ένωση ορυκτού πυριτίου (Si), με οξυγόνο και νερό. Η ιδιότητα που χαρακτηρίζει τη γέλη πυριτικού οξέος είναι η εξαιρετική ικανότητά της να δεσμεύει τους παθογόνους μικροοργανισμούς και τις τοξίνες τους στον γαστρεντερικό σωλήνα, μέσω μιας καθαρά φυσικής διεργασίας και στη συνέχεια αποβάλλονται το ίδιο φυσικά.

Τα συμπτώματα αντιμετωπίζονται και υποστηρίζεται η ανάπλαση του διαταραγμένου γαστρεντερικού συστήματος. Εκτός από παθογόνους μικροοργανισμούς, η γέλη πυριτικού οξέος συνδέεται επίσης με αέρια και μπορεί συνεπώς να μειώσει το ενοχλητικό φούσκωμα.

Για την αντιμετώπιση οξείων γαστρεντερικών συμπτωμάτων, που σχετίζονται με πόνο στο στομάχι, ναυτία, έμετο, φούσκωμα και διάρροια, η γέλη Silicea βοηθάει στη δέσμευση των παθογόνων μικροοργανισμών που τα προκαλούν.

Προτείνεται η μακροπρόθεσμη χρήση, έως και 6 εβδομάδες για τα άτομα με χρόνια γαστρεντερικά προβλήματα. Για οξέα συμπτώματα όπως η διάρροια, τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες θα πρέπει να λαμβάνουν 2 μεζούρες (15 ml) αραιωμένα σε νερό ή τσάι, 3 έως 5 φορές την ημέρα, μεταξύ των γευμάτων και εάν είναι απαραίτητο και πριν τον ύπνο. Η λήψη μπορεί επίσης να συνεχιστεί για αρκετές ημέρες μετά την υποχώρηση των συμπτωμάτων με την ακόλουθη δοσολογία: 1 μεζούρα (15 ml) τρεις φορές την ημέρα σε συνδιασμό με την παράλληλη λήψη των προβιοτικών μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της εντερικής χλωρίδας.

Σημείωση: Στην Ελληνική αγορά και στα φαρμακεία υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά. Στο συγκεκριμένο κείμενο παραθέτω ενδεικτικά κάποια από αυτά μέσω των διαθέσιμων yperlinks τα οποία βρίσκονται χρωματισμένα με μπλε υπογραμισμένο χρώμα ώστε να παραθέτουν εύκολα σε περισσότερες πληροφορίες.

Για ακόμα περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες επικοινωνήστε με το γιατρό ή το φαρμακοποιό ή τον διαιτολόγο σας που να γνωρίζει τη χρήση των προιόντων και των οδηγιών που προανέφερα.

Το κείμενο είναι τροποποιημένο απόσπασμα από το βιβλίο Thin Positive – Μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής από τις εκδόσεις Μεταίχμιο .

Γράφει ο διαιτολόγος -διατροφολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας.
Πηγή: www.boro.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ