Ο τρόπος για να μπορέσετε να σταματήσετε την εξάπλωση του καρκίνου…

Ο τρόπος για να μπορέσετε να σταματήσετε την εξάπλωση του καρκίνου…

 

 
Οι υδατάνθρακες είναι ένα από τα τρία μακροθρεπτικά συστατικά – τα άλλα δύο είναι τα λίπη και οι πρωτεΐνες. Υπάρχουν απλοί και σύνθετοι υδατάνθρακες. Οι απλοί υδατάνθρακες περιλαμβάνουν σάκχαρα που βρίσκονται φυσικά σε τροφές όπως τα φρούτα και οι χυμοί φρούτων, μερικά λαχανικά, το λευκό ψωμί, το λευκό ρύζι, τα μακαρόνια, το γάλα, τα γλυκά και άλλες τροφές.

Αλλά μην ξεχνάμε ότι απλά σάκχαρα προστίθενται σε τροφές κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας και του ραφιναρίσματος, και μπορεί να μην έχουμε επίγνωση αυτού. Οι απλοί υδατάνθρακες προκαλούν ανταπόκριση ινσουλίνης και φλεγμονή που συνδέεται με τη γλύκανση που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο.
Μειώνοντας έτσι την ποσότητα των υδατανθράκων στη διατροφή, η εμφάνιση του καρκίνου μπορεί να σταματήσει ή ο πολλαπλασιασμός των υπαρχόντων κυττάρων των όγκων μπορεί να καθυστερήσει και να αντιστραφεί στερώντας τα καρκινικά κύτταρα από την τροφή που χρειάζονται για να επιβιώσουν.

Οι Drs Rainer Klement και Ulrike Kammerer διεξήγαγαν μια αναλυτική επιθεώρηση της βιβλιογραφίας σχετικά με τους υδατάνθρακες και την άμεση ή έμμεση επίδρασή τους στα καρκινικά κύτταρα, η οποία δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2011 στο περιοδικό Nutrition and Metabolism. Η επιθεώρηση αυτή συμπέρανε ότι οι καρκίνοι είναι τόσο ευαίσθητοι στην παροχή σακχάρων, ώστε η διακοπή σακχάρων θα καταπιέσει τον καρκίνο.

«Η αύξηση της ροής και του μεταβολισμού της γλυκόζης προάγει διάφορα χαρακτηριστικά του καρκίνου όπως υπερβολικός πολλαπλασιασμός, σηματοδότηση κατά της απόπτωσης (δηλαδή του κυτταρικού θανάτου), προώθηση κυτταρικού κύκλου και αγγειογένεση».

Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

Από το βιβλίο «ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ»
Εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ