Οι ύμνοι της Telegraph για την ελληνική κουζίνα και τα 10 καλύτερα φαγητά που προτείνει!

 

Αφιέρωμα στην ελληνική κουζίνα, στα καλύτερα πιάτα- αλμυρά και γλυκά- και προτάσεις για το που μπορεί να τα απολαύσει ένας τουρίστας στην πιο γευστική εκδοχή τους, έκανε η Telegraph υμνώντας παράλληλα την ελληνική κουζίνα.

To αφιέρωμα αποτελεί μέρος μιας σειράς παρουσιάσεων των καλύτερων πιάτων που πρέπει να γευτεί κανείς σε δημοφιλείς προορισμούς και αυτή τη φορά ήταν η σειρά της χώρας μας.

Η ειδική επί του θέματος όμως στην Telegraph, Jane Foster, δεν έμεινε στα κλασσικά δηλαδή στο σουβλάκι, τον μουσακά και τη χωριάτικη αλλά περιέλαβε στη λίστα της και πιο «ψαγμένες», για τα δεδομένα ενός τουρίστα πάντα, επιλογές που μας εκπλήσσουν, όπως πχ η επιλογή της προτείνει στους ταξιδιώτες να δοκιμάσουν «κλέφτικο» και μάλιστα στο Μέτσοβο.

Ας δούμε λοιπόν τι προτείνει για όσους επισκέπτονται αυτό το καλοκαίρι- και όχι μόνο- τη χώρα μας αλλά και που εντόπισε κάποιες από τις καλύτερες εκδοχές των πιάτων που επέλεξε:

• Ταραμοσαλάτα
• Κολοκυθοκεφτέδες
• Ντοματοκεφτέδες
• Φρέσκο ψάρι
• Μουσακά
• Παστιτσάδα
• Κλέφτικο
• Χωριάτικη (ελληνική σαλάτα)
• Μπουγάτσα
• Λουκουμάδες

Στη σειρά των αφιερωμάτων περιλαμβάνονται και τα πιάτα από άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδια.

huffingtonpost.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ