Οι τροφές που κάνουν τις λευκές τρίχες παρελθόν!

Το λευκό χρώμα στα μαλλιά έχει διάφορους λόγους εμφάνισης, πέρα από τον χρόνο, με έναν από αυτούς να είναι η γενετική προδιάθεση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς φαίνεται οτι υπάρχουν ορισμένες τροφές οι οποίες μπορούν να καθυστερήσουν αρκετά την εμφάνιση των ενοχλητικών λευκών, αρκεί να τις βάλετε στην διατροφή σας:

1. Πράσινα λαχανικά
Περιέχουν βιταμίνες Β με σημαντικότερη την Β12, η οποία συμβάλει στην παραγωγή μιας ιδιαίτερης ορμόνης που βοηθά στην διατήρηση του χρώματος στα μαλλιά.

2. Σολομός
Πέρα από τα πολύ ωφέλιμα ω3 λιπαρά, ο σολομός περιέχει και σελήνιο, το οποίο συμβάλει στην διατήρηση της ισορροπίας των ορμονών.

3. Σοκολάτα
Το αγαπημένο γλύκισμα, πέρα από υπέροχη γεύση, περιέχει μεγάλη ποσότητα χαλκού ο οποίος βοηθά στην παραγωγή της μελανίνης.

4. Αμύγδαλα
Όπως και η σοκολάτα, τα αμύγδαλα περιέχουν χαλκό αλλά και βιταμίνη Ε, η οποία αποτελεί θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για την υγεία της επιδερμίδας, των νυχιών και των μαλλιών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ