Οι επιστήμονες το φωνάζουν! Kάντε σεξ! Δείτε ΓΙΑΤΙ…

Οι επιστήμονες το φωνάζουν! Κάντε σεξ! Δείτε ΓΙΑΤΙ…
Μπορεί το ανθρώπινο σώμα ανάλογα με την όποια δραστηριότητα του ατόμου να χρησιμοποιεί δεκάδες ή και εκατοντάδες μυς όμως η σεξουαλική επαφή κατέχει τα πρωτεία στον συγκεκριμένο τομέα αφού μπορεί να ενεργοποιήσει και τους 657 μικρούς και μεγάλους μυς που διαθέτει ο άνθρωπος.

Ενδεικτικό του βαθμού που γυμνάζει το σεξ το σώμα είναι πως στο τρέξιμο χρησιμοποιεί κάποιος 99 μύες, στο φιλί 35, στη συγγραφή ενός γραπτού μηνύματος 38, δεκαεπτά μύες χρησιμοποιούνται όταν κλαίμε και 16 όταν βλέπουμε ταινία.
Όταν κάποιος χορεύει βαλς χρησιμοποιεί 135 μυς, όταν κάνει ποδήλατο 155, όταν παίζει γκολφ 137 και όταν χορεύει χρησιμοποιώντας κυρίως το κάτω μέρος του σώματος ενεργοποιεί 85 μυς.

Σύμφωνα με τον Μάικ Άουνγκερ, ειδικό στην αποκατάσταση των αθλητικών κακώσεων και διευθυντή στην κλινική φυσιοθεραπείας και αθλητικών κακώσεων Technique Physiotherapy and Sports Medicine, στο Λονδίνο, για την εκγύμναση όλων των μυών η καλύτερη δραστηριότητα όλων είναι το σεξ.

«Στο κρεβάτι, κάθε μυς μετράει», είπε. «Οι σκελετικοί μύες είναι απαραίτητοι για την κίνηση, όσο έντονη ή χαλαρή κι αν είναι, οι λείοι μύες για την αναπνοή και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ οι καρδιακοί μύες έχουν ζωτική σημασία για την τροφοδοσία των απαιτούμενων σημείων του σώματος με αίμα», δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail.

Οι μύες αποτελούν το περίπου 40% του σωματικού βάρους ενώ λόγω της καθιστικής ζωής οι άνθρωποι χάνουν το 3-5% της μυϊκής μάζας τους κάθε δεκαετία, σημείωσε ο κ. Άουνγκερ.

Έτσι, μία νέα ενημερωτική εκστρατεία με τίτλο #657challenge στα πρότυπα της Ice Bucket Challenge έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους στην εκγύμναση των μυών τους.

Το #657challenge πήρε το ονομά του από το τον αριθμό των μυών του σώματος και «απαιτεί» να καθίσει κανείς στο πάτωμα και να σηκωθεί έχοντας ένα ποτήρι γεμάτο με νερό πάνω στο κεφάλι του.

ΠΗΓΗ: med24.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ