Οι ασκήσεις που θα σφίξουν το στήθος σας!

Οι ασκήσεις που θα σφίξουν το στήθος σας!

7 στάσεις γιόγκα για τέλειο σφιχτό στήθος!

Μαχητής


Ή αλλιώς Virabhadrasana, θα σε βοηθήσει να νιώσεις την δύναμή σου και να εκτείνεις το θώρακά σου κάνοντάς τον ελαστικό και δραστήριο.

1. Άνοιξε τα πόδια σου αρκετά, παράλληλα το ένα με το άλλο.

2. Γύρισε το αριστερό σου πόδι 90° προς τα αριστερά και το δεξί ελαφρώς προς τα μέσα. Βγάλε αέρα και λύγισε το αριστερό σου γόνατο.

3. Το δεξί σου πόδι πρέπει να παραμείνει ίσιο. Σήκωσε τα χέρια σου σε ευθεία με τους ώμους σου. Γύρισε το κεφάλι σου αριστερά, κοιτώντας προς τον καρπό σου.

4. Επανέλαβε 7-10 φορές και έπειτα κάνε το ίδιο στη δεξιά μεριά.

Τρίγωνο


Η στάση Trikonasana θα απελευθερώσει και θα ενδυναμώσει το θώρακά σου, θα ισιώσει τη σπονδυλική σου στήλη και θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματός σου.

1. Άνοιξε τα πόδια σου. Γύρισε το αριστερό 90° και το δεξί 15° προς τα αριστερά.

2. Ακούμπα τον αριστερό σου αστράγαλο με το αριστερό σου χέρι (εν καιρώ θα μπορείς να ακουμπήσεις το πάτωμα με την παλάμη σου) και τέντωσε το δεξί χέρι προς τα πάνω, ώστε να σχηματίζουν ευθεία. Κράτα τα γόνατα και τη σπονδυλική σου στήλη ίσια.

3. Γύρνα το πρόσωπό σου προς τα πάνω και κοίτα τα δάχτυλά σου. Επανάλαβε την άσκηση με την άλλη πλευρά.

Κόμπρα


Η λεγόμενη Bhujangasana, αυξάνει τον όγκο των πνευμόνων, τεντώνει τους θωρακικούς μύες, ενδυναμώνει τους κοιλιακούς μύες και βελτιώνει τη στάση του σώματος.

1. Ξάπλωσε στο στομάχι σου και πάρε βαθιά ανάσα. Σήκωσε αργά τον κορμό σου και ταυτόχρονα κράτα το κάτω μέρος του σώματός σου στο πάτωμα. Ισορρόπησε στα πόδια και τα χέρια σου.

2. Σήκωσε το κεφάλι σου και κοίτα ψηλά.

3. Βγάλε αργά τον αέρα και γύρνα στην αρχική θέση. Προσπάθησε σε κάθε επανάληψη να αυξάνεις το χρόνο που παραμένεις σε αυτή τη στάση.

Τόξο


Η Dhanurasana είναι ιδανική για όσους έχουν πόνους στη μέση, αφού τεντώνει όλη τη σπονδυλική στήλη και σμιλεύει το στήθος.

1. Ξάπλωσε στο στομάχι σου, βγάλε τον αέρα, λύγισε τα γόνατά σου και σήκωσέ τα ψηλά πίσω από το κεφάλι. Προσπάθησε να κρατήσεις τους αστραγάλους σου με τα χέρια.

2. Τώρα βγάλε αργά πάλι τον αέρα και τράβα τα πόδια και τα χέρια σου προς τα πάνω όσο πιο μακριά μπορείς. Οι γοφοί και το στήθος σου θα πρέπει να σηκωθούν από το πάτωμα και να ισορροπείς στο στομάχι σου.

3. Προσπάθησε να παραμείνεις σε αυτή τη στάση για 30».

Ρόδα


Chakrasana ονομάζεται η στάση που εμείς λέμε «γέφυρα». Ανοίγει το θώρακα, τη σπονδυλική στήλη, το λαιμό, απομακρύνει την κούραση και θεραπεύει πονοκεφάλους.

1. Ξάπλωσε με την πλάτη στο πάτωμα, τοποθέτησε τα πόδια σου λίγο πιο ανοιχτά από την ευθεία των ώμων σου και κόλλησέ τα στους γλουτούς σου.

2. Βάλε τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι με τις παλάμες να ακουμπούν το πάτωμα και τα δάχτυλα να δείχνουν την πλάτη σου. Βγάλε αέρα και σήκωσε το στήθος και τους γοφούς σου όσο πιο ψηλά μπορείς.

3. Προσπάθησε να τεντώσεις εντελώς τα χέρια σου. Μείνε σε αυτή τη στάση για 30».

Κατακόρυφο


Τη λες και Salamba Sirsasana και είναι ιδανική για τους συνδέσμους και μύες της σπονδυλικής στήλης και του θώρακα. Βελτιώνει την αναπνοή και την κυκλοφορία του αίματος, αλλά συνίσταται περισσότερο για έμπειρους.

1. Στάσου στα γόνατα και ακούμπα τους αγκώνες σου στο πάτωμα. Ένωσε τα δάχτυλά σου ώστε να σχηματίσουν ένα μπολ και στη συνέχεια τοποθέτησε το κεφάλι σου έτσι ώστε η πίσω πλευρά του να ακουμπάει στα δάχτυλά σου.

2. Λύγισε τα γόνατά σου, βγάλε αέρα και σήκωσε τα πόδια σου από το έδαφος.

3. Τέντωσε τα πόδια σου προς τα πάνω και μείνε εκεί για 30» με 2′, όσο αντέξεις.

Καμήλα


Η Ustrasana είναι τρομερά αποτελεσματική στους πόνους της μέσης. Επιπλέον, αυξάνει τον όγκο των πνευμόνων και δυναμώνει το θώρακα.

1. Στηρίξου στα γόνατα και ένωσε τα πόδια σου.

2. Γείρε αργά προς τα πίσω και ακούμπησε τα χέρια σου στις φτέρνες. Τέντωσε το θώρακα και τη λεκάνη σου προς τα πάνω. Το κεφάλι σου θα πρέπει να τραβιέται προς το πάτωμα.

3. Μείνε έτσι για 30» και γύρνα στην αρχική θέση.

athensvoice.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ