Ξεχάστε όλα τα υπόλοιπα! Μόνο με αυτούς τους ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ θα θεραπευτείτε από ωτίτιδα…

Ξεχάστε όλα τα υπόλοιπα! Μόνο με αυτούς τους ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ θα θεραπευτείτε από ωτίτιδα…

 

 

Πρώτα από όλα είναι σημαντικό να δείτε το γιατρό σας αν αισθανθείτε ακόμη και τον παραμικρό πόνο προκειμένου να γίνει σωστή διάγνωση. Αν η λοίμωξη στο αφτί σας δεν είναι πολύ σοβαρή, μπορείτε να τη θεραπεύσετε με αυτές τις φυσικές θεραπείες.

Η εξωτερική ωτίτιδα είναι μια λοίμωξη που εμφανίζεται όταν συσσωρεύεται υγρό στο εσωτερικό του αφτιού και συνοδεύεται από φλεγμονή.

Ανάλογα με το πόσο σοβαρή είναι και σε ποια περιοχή αναπτύσσεται μπορεί να είναι εξωτερική, μέση, μέση με εξίδρωμα, οξεία ή χρόνια λοίμωξη.

Στο σημερινό άρθρο θα αναφερθούμε συγκεκριμένα στην εξωτερική και τη μεσαία λοίμωξη που μπορούν να θεραπευτούν πιο εύκολα με τη χρήση φυσικών θεραπειών. Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις που αναφέραμε, η ιατρική παρακολούθηση είναι σχεδόν πάντα απαραίτητη.

Αυτό το είδος λοίμωξης στο αφτί είναι περισσότερο κοινή στα παιδιά και στους εφήβους παρά στους ενήλικες. Επιπλέον, είναι πιο πιθανό να κάνει την εμφάνισή της κατά την εποχή των αλλεργιών ή όταν πάσχετε από κάποιο κρυολόγημα ή γρίπη.

Ωστόσο, αυτά δεν είναι τα μοναδικά πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη της εξωτερικής ωτίτιδας και υπάρχουν και άλλοι επικίνδυνοι παράγοντες που αξίζει να έχετε υπόψη σας.

Τι προκαλεί την εξωτερική ωτίτιδα;
Η κολύμβηση σε βρώμικο ή μολυσμένο νερό είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες της εξωτερικής λοίμωξης στο αφτί. Τα βακτήρια που βρίσκονται σε τέτοια σημεία μπορούν εύκολα να φτάσουν στο αφτί και να προκαλέσουν ασθένειες. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να προκληθούν και από κάποιον μύκητα.

Τα βακτήρια που συνοδεύουν κοινές ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος μπορούν επίσης να μεταφερθούν στο ακουστικό κανάλι και να προκαλέσουν λοίμωξη ή φλεγμονή.

Μερικές αλλεργίες δημιουργούν φλεγμονή στην ευσταχιανή σάλπιγγα, ο σωλήνας που συνδέει το μέσο αφτί με το ρινοφάρυγγα.

Άλλα πιθανά εναύσματα είναι τα εξής:

Ξύσιμο του εσωτερικού ή εξωτερικού μέρους του αφτιού
Η εισαγωγή ξένου αντικειμένου στο αφτί
Χρήση μπατονέτας ή τρίψιμο του ακουστικού καναλιού για την αφαίρεση του κεριού
ΠΗΓΗ: meygeia.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ