Μην  φάτε ποτέ αυτά τα φαγητά πριν κοιμηθείτε!

Μια περιεκτική και χρήσιμη λίστα με τις τροφές που πρέπει και δεν πρέπει να καταναλώνουμε προτού πέσουμε για ύπνο.

Όλοι μας έχουμε τουλάχιστον μία εμπειρία με την αϋπνία, και όλοι ξέρουμε πόσο ενοχλητικό μπορεί να γίνει να νιώθουμε κουρασμένοι και απλά να μην μπορούμε να κοιμηθούμε. Και, όπως όλοι ξέρουμε, ο καλός και αρκετός ύπνος είναι αναγκαίος για την υγεία μας. Πολλές φορές η διατροφή μας μπορεί να επηρεάσει το πόσο καλά (και πόσο γρήγορα) θα κοιμηθούμε, οπότε ας ρίξουμε μια ματιά σε μια χρήσιμη λίστα με τις καλύτερες και χειρότερες τροφές για πριν τον ύπνο.

ΟΧΙ στα junk food

Για παράδειγμα, ένα cheeseburger με μπέικον. Νόστιμο; Ναι. Αλλά περιέχει τόσα πολλά λιπαρά, που μπορεί να προκαλέσει καούρα. Επιπλέον, τα λιπαρά του αυξάνουν την παραγωγή οξέων στο στομάχι, χαλαρώνοντας επίσης τον οισοφάγο μας, με αποτέλεσμα τα οξέα να καταλήγουν σε διάφορα σημεία που δεν θα έπρεπε.

ΟΧΙ στο αλκοόλ

Ναι, ξέρουμε τι σκέφτεστε· ένα ποτήρι κρασί βοηθάει να κοιμηθούμε καλύτερα. Και μπορεί κάτι τέτοιο όντως να ισχύει – τουλάχιστον όσον αφορά το να πέσουμε για ύπνο – αλλά το αλκοόλ κάνει τον ύπνο μας πολύ δύσκολο και δεν μας αφήνει να ξεκουραστούμε πλήρως.

ΟΧΙ στον καφέ

Όπως είναι λογικό, δεν θα ήταν πολύ σοφό να καταναλώνουμε το ρόφημα που μας δίνει ενέργεια το πρωί λίγη ώρα πριν τον ύπνο. Προσπαθήστε να αποφεύγετε τα ροφήματα με καφεΐνη και τα energy drinks προς το τέλος της ημέρας.

ΟΧΙ στην μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα, σε μικρές δόσεις, έχει οφέλη για την καρδιά μας, αυτό είναι γνωστό. Έχει, όμως και περιττές θερμίδες και καφεΐνη, οπότε καλό θα ήταν να την αφήσουμε για απογευματινό σνακ.

ΟΧΙ στα πικάντικα φαγητά

Τα πικάντικα φαγητά μπορεί να προκαλέσουν καούρα – ειδικά αν περιέχουν αρκετά λιπαρά. Ενώ γενικότερα είμαστε υπέρ των μπαχαρικών (λόγω των αντιοξειδωτικών τους), θα λέγαμε να τα αποφεύγετε στο βραδινό.

ΟΧΙ στο κοτόπουλο

Μπορεί η γαλοπούλα να βοηθάει, το κοτόπουλο όμως – όπως και κάθε σημαντική πηγή πρωτεΐνης – δεν βοηθάει με τον ύπνο, καθώς το σώμα μας προσπαθεί να χωνέψει το φαγητό.

ΠΗΓΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ