Καπνίζετε; Αυτές οι τροφές βελτιώνουν την υγεία σας…

Καπνίζετε; Αυτές οι τροφές βελτιώνουν την υγεία σας…
Όπως είναι φυσικό, ο οργανισμός ενός καπνιστή να επιβαρύνεται καθημερινά από τις βλαβερές ουσίες των τσιγάρων. Προκειμένου να μειώσει τις συνέπειες ένας καπνιστής, πρέπει να καταναλώνει συγκεκριμένες τροφές.

Αρχικά πρέπει να αυξηθεί η κατανάλωση της βιταμίνης C, η οποία αποτελεί χρησιμότατο αντιοξειδωτικό για τον οργανισμό μας, καθώς ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό και μειώνει τις ελεύθερες ρίζες. Επειδή η νικοτίνη βλάπτει σημαντικά τις αντιοξειδωτικές ουσίες οι οργανισμοί των καπνιστών χρειάζονται μεγαλύτερες ποσότητες. Επιπλέον χρειάζεται η κατανάλωση κι άλλων αντιοξειδωτικών, όπως είναι οι βιταμίνες Α και Ε και τα καροτένια.

Τα γαλακτοκομικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την θωράκιση του οργανισμού, τα ω-3 λιπαρά μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό και να αποτρέψουν τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων, ενώ το καστανό ρύζι και τα δημητριακά ολικής αλέσεως περιέχουν όλα τα χρήσιμα συστατικά που καταστρέφει ο καπνός. Επιπλέον σημαντική είναι και η κατανάλωση πράσινων φρούτων και μελιού, αφού περιέχουν χρήσιμα συστατικά και μπορούν να αντικαταστήσουν άλλα παχυντικά τρόφιμα.

Η νικοτίνη μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, για αυτό το λόγο σημαντική είναι κατανάλωση 8 ποτηριών νερού καθημερινά, προκειμένου να αποβληθούν κι όλες οι τοξίνες που επιβαρύνουν τον οργανισμό. Οι τοξίνες, λόγω του καπνού, πολλαπλασιάζονται στους καπνιστές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ