Θειώδες νάτριο: Επικίνδυνο για άτομα με άσθμα…

Το θειώδες νάτριο είναι ένα συντηρητικό που χρησιμοποιείται στην παρασκευή κρασιού και σε άλλες επεξεργασμένες τροφές.

Σύμφωνα με τον FDA (τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων), περίπου ένας στους 100 ανθρώπους είναι ευαίσθητοι στα άλατα θειωδών οξέων που βρίσκονται στις τροφές. Η πλειοψηφία αυτών των ατόμων είναι ασθματικοί, κάτι που δείχνει μια σύνδεση ανάμεσα στο άσθμα και στα άλατα θειωδών οξέων.

Τα άτομα που είναι ευαίσθητα στα άλατα θειωδών οξέων μπορεί να έχουν πονοκεφάλους, αναπνευστικά προβλήματα και εξανθήματα. Σε σοβαρές περιπτώσεις τα άλατα θειωδών οξέων μπορούν να προκαλέσουν τον θάνατο, κλείνοντας τον αεραγωγό, κάτι που οδηγεί σε καρδιακή προσβολή. Το Ε221 βρίσκεται στα κρασιά και στα αποξηραμένα φρούτα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ