Η ορμόνη της αγάπης είναι το ίδιο επικίνδυνη με το αλκοόλ!

Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Neuroscience and Behavioural Reviews και το Πανεπιστήμιο του Μπέρμινχαμ η οξυτοκίνη (ωκυτοκίνη), ή αλλιώς η ορμόνη του έρωτα, έχει τις ίδιες ιδιότητες με το αλκοόλ.
Η οξυτοκίνη είναι η ορμόνη των νέων μαμάδων και των ερωτευμένων, που γεμίζει τον οργανισμό με αισθήματα γενναιοδωρίας. Η ορμόνη αυτή παράγεται στον οργανισμό των γυναικών κατά τη διάρκεια του τοκετού και τις βοηθά να δεθούν με το μωρό τους ενώ, απελευθερώνεται και στη σεξουαλική πράξη γι’ αυτή την λένε ορμόνη του έρωτα ή της αγάπης.
Η ορμόνη της οξυτοκίνης είναι δυνατόν να παραχθεί στον οργανισμό κι από άλλα τρυφερά αγγίγματα, όπως για παράδειγμα όταν ένα άτομο χαϊδεύει το αγαπημένο του ζωάκι.
Ωστόσο, όσο τρυφερή και ερωτική φαίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, έχει όπως λένε οι επιστήμονες και μια σκοτεινή πλευρά και δημιουργεί στον άνθρωπο τις ίδιες επιδράσεις με το αλκοόλ, που με ένα ή δυο ποτηράκια παραπάνω, το κάνει επιθετικό η ακόμα και επικίνδυνο.
Έχει παρατηρηθεί ότι μερικοί ψυχοπαθείς έχουν πάνω από 10 φορές μεγαλύτερες συγκεντρώσεις οξυτοκίνης στον οργανισμό τους, σε σχέση με τα φυσιολογικά επίπεδα, όπως σημειώνουν οι ερευνητές. Επιπλέον άλλες μελέτες έδειξαν ότι μπορεί να ενισχύει και τα αισθήματα της αλαζονείας, του φθόνου και της εμπάθειας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ