Επαναστατική μέθοδος θα κλείνει και θα μετατρέπει τα ανοιχτά τραύματα σε υγιές δέρμα…

Για πρώτη φορά, επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακάλυψαν τη μέθοδο που θα μετατρέπει τα ανοιχτά τραύματα σε υγιές δέρμα. Αν και η τεχνική βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο και δεν έχει δοκιμαστεί, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι εφικτό.

Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του Ινστιτούτου Σόλκ στην Καλιφόρνια, μετά από επιτυχή δοκιμή σε πειραματόζωα. Η νέα μέθοδος θα γίνεται ως εξής. Οι γιατροί θα αναπρογραμματίζουν τα κύτταρα του δέρματος σε νέα, υγιή.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως, μόλις τελειοποιηθεί η μέθοδος, οι ασθενείς δεν θα χρειάζεται πλέον να υποβάλλονται σε πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις, για τη μεταμόσχευση δέρματος.

Η μέθοδος θα λειτουργεί για όλα τα τραύματα, από τα πιο μικρά, μέχρι και τα πιο μεγάλα, όπως από χρόνιες παθήσεις ή σοβαρά εγκαύματα.

Πώς γίνεται σήμερα η μεταμόσχευση δέρματος
Όταν υπάρχουν ανοιχτά τραύματα, οι γιατροί παίρνουν υγιές δέρμα από συγκεκριμένα σημεία του σώματος και τα μεταφέρουν στην περιοχή του τραύματος.
Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει επαρκές υγιές δέρμα, καλλιεργούν από την αρχή νέο δερματικό ιστό στο εργαστήριο για να κάνουν τη μεταμόσχευση. Όλη η διαδικασία χρειάζεται αρκετό χρόνο, αλλά και χρήματα.

Κατά τη δοκιμή της τεχνικής, το υγιές δέρμα των πειραματόζωων αναπτύχθηκε στο τραύμα μετά από 18 ημέρες. Λίγους μήνες μετά, δεν υπήρχε καμία διαφορά.

Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Juan Carlos Izpisua Belmonte, είναι αισιόδοξος για τη μέθοδο που ανακάλυψαν και υποστηρίζει ότι θα λειτουργεί σε τραύματα όλων των μεγεθών, σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν πιθανότητες να χρησιμοποιούν την τεχνική ακόμη και σε γερασμένο δέρμα, έτσι ώστε να φαίνεται και πάλι νεανικό.

Επειδή η μέθοδος είναι σε αρχικά στάδια, θα γίνουν περισσότερες δοκιμές σε ζώα, για να είναι σίγουροι για την ασφάλεια, προτού εφαρμοστεί σε ανθρώπους. Αρχικά ο σκοπός είναι η αντιμετώπιση τραυμάτων. Αμφιβάλλει κανείς ότι θα αντικαταστήσει τα μπότοξ και τις πλαστικές επεμβάσεις για λόγους ματαιοδοξίας;

valueforlife.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ