Δοκιμάστε το!Αυτή είναι η θεραπεία που βοηθάει στις παθήσεις του αναπνευστικού!

Τα φύλλα της tylophora asthmatica έχουν χρησιμοποιηθεί εκτενώς στην Αγιουρβεδική ιατρική για τη θεραπεία του άσθματος και άλλων παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος. Γι᾿ αυτό το λόγο πήρε το όνομα asthmatica από τη λέξη άσθμα. Η λέξη τυλοφόρα είναι ελληνική από το τύλος που σημαίνει εξόγκωμα και τη λέξη φέρω. Στη λαϊκή ιατρική έχει χρησιμοποιηθεί για αναπνευστικά προβλήματα, όπως αλλεργίες, βρογχίτιδα και κοινό κρυολόγημα. Πιστεύεται ότι έχει καθαρτικές ιδιότητες. Επιπλέον, έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της δυσεντερίας και του πόνου των αρθρώσεων.
Ο τρόπος δράσης της tylophora είναι άγνωστος, αλλά θεωρείται ότι οφείλεται στα αλκαλοειδή του, ιδιαίτερα στην τυλοφορίνη. Αυτά τα αλκαλοειδή έχει αναφερθεί ότι έχουν αντισταμινική και αντισπασμωδική δράση και ότι εμποδίζουν τα μαστοκύτταρα να απελευθερώσουν ισταμίνη και άλλα φλεγμονώδη συστατικά.

 
Διάφορες διπλές-τυφλές κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η tylophora προκαλεί καλά αποτελέσματα. Σε μια μελέτη σε 135 ασθενείς, αυτοί στους οποίους δόθηκαν 200 mg φύλλα tylophora δυο φορές την ημέρα για έξι εβδομάδες έδειξαν βελτιώσεις στα συμπτώματα και στην αναπνευστική λειτουργία κατά τη διάρκεια της θεραπείας και για περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά τη θεραπεία. Σε μια άλλη διπλή-τυφλή μελέτη, από 103 ασθενείς, αυτοί που έλαβαν 40 mg αλκοολικού εκχυλίσματος tylophora καθημερινά για έξι μόνο ημέρες είχαν σημαντική ανακούφιση από τα συμπτώματα του άσθματος σε σύγκριση με την ομάδα placebo.

 
Η συνιστώμενη δοσολογία είναι 200 mg φύλλων tylophora ή 40 mg ξερού αλκοολικού εκχυλίσματος δύο φορές την ημέρα.

Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ