ΑLERT! Συμπλήρωμα διατροφής με επικίνδυνη ουσία…

ΑLERT! Συμπλήρωμα διατροφής με επικίνδυνη ουσία…

Την προσοχή των καταναλωτών σχετικά με συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει μη ασφαλή δραστική ουσία εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σύμφωνα με ενημέρωση που ελήφθη μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης μετά από εργαστηριακούς ελέγχους, το προϊόν Αmentus Plus (μορφή: κάψουλες, ημερ. λήξης: 25/01/2019 και 29/03/2019, διανομέας: άγνωστος) βρέθηκε να περιέχει τη δραστική ουσία «Sibutramine», η οποία δρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα και κατά της παχυσαρκίας και έχει αποσυρθεί από τον Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες, λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

Η συγκεκριμένη ουσία δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας και το προϊόν παρουσιάζεται ως διατροφικό με φυτικές α’ ύλες (συμπλήρωμα διατροφής). Ως εκ τούτου εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι το προϊόν διακινείται και μέσω διαδικτύου. Για μια ακόμη φορά, ο Οργανισμός προειδοποιεί ότι η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

πηγή: mononews

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ