ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΧΛΑΣ: Τι είναι και δείτε αν πάσχετε…

ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΧΛΑΣ: Τι είναι και δείτε αν πάσχετε…

 
Η «ασθένεια της μούχλας» μπορεί να είναι πολύ τρομακτική. Η μούχλα αποτελείται από βιοτοξίνες που δεν μπορεί να επεξεργαστεί ο οργανισμός. Όταν αυτές οι τοξίνες μπουν στον οργανισμό, ενδέχεται να τον βλάψουν, προκαλώντας πολλά συμπτώματα.
Δείτε και Οι 5 πιο επικίνδυνες τοξίνες που καταστρέφουν την υγεία μας
Τι είναι οι τοξίνες και γιατί οφείλουμε να τις αποβάλλουμε;

Παρόλο που τα συμπτώματα αυτά ενδέχεται να διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, θα ήταν καλό να αναφέρουμε τα 10 βασικότερα:
φτέρνισμα
μύτη που τρέχει ή είναι μπουκωμένη
βήχας
φαγούρα στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό
μάτια που τρέχουν
σκληρό δέρμα που απολεπίζεται
βαριά αναπνοή
δυσκολία στην αναπνοή
σφίξιμο στο στήθος
φλέγματα

Συνήθως δεν γίνεται σωστή διάγνωση για την «ασθένεια της μούχλας» καθώς κάποια από τα προαναφερθέντα συμπτώματα συχνά είναι παρόμοια με αυτά άλλων αλλεργιών. Παρόλο που ορισμένα είδη μούχλας μπορούν στ’ αλήθεια να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, δεν θα πρέπει να υποθέτει κανείς ότι το φτέρνισμα και η βαριά αναπνοή είναι κάτι συνηθισμένο.
Διαβάζοντας τα συμπτώματα, μπορείτε να καταλάβετε τον λόγο που συχνά συγχέονται με συμπτώματα άλλων ασθενειών. Ωστόσο, οι καταστροφικές επιδράσεις της μούχλας μελετώνται εδώ και πάνω από 3 δεκαετίες.

Η μούχλα είναι ένας συνδυασμός μυκήτων που μεγαλώνουν και αναπτύσσονται με την μορφή ινών. Αναπαράγονται δημιουργώντας σπόρους που μετακινούνται μέσω του αέρα και είναι αόρατοι στο γuμνό μάτι.

Αναπτύσσονται σε ζεστά μέρη με υγρασία, όπως το τηλέφωνο του ντουζ, το μπάνιο, μέρη που δεν έχουν καλό εξαερισμό. Οι μύκητες μπορεί να κολλήσουν πάνω σε έπιπλα, βιβλία, κατοικίδια, παπούτσια, χαλιά και χαρτιά.

Η μούχλα εντοπίζεται επίσης σε μέρη που έχουν καταστραφεί από το νερό. Εκεί σχηματίζεται ένας συνδυασμός ρύπων στον αέρα και τη σκόνη. Μπορεί να σχηματιστούν ακόμη και μυκοτοξίνες, οι οποίες μένουν πάνω στους σπόρους και στα κομμάτια μούχλας που μετακινούνται με τον αέρα. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζουμε ότι η ασθένεια αυτή δεν προκαλείται από μία και μόνο τοξίνη – η αιτία είναι περισσότερο ο χώρος που έχει υπερβολικές ποσότητες υγρασίας.
Δείτε και Υγρασία: Ποια προβλήματα υγείας προκαλεί και τι πρέπει να κάνετε

Είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας, ειδικά εάν τα συμπτώματα επιμένουν. Αυτό συμβαίνει επειδή οι επιπλοκές από την «ασθένεια της μούχλας» ενδέχεται να οδηγήσουν, εκτός των άλλων, σε άσθμα, ιγμορίτιδα και λοιμώξεις στους πνεύμονες.Μειώστε την έκθεσή σας στη μούχλα χρησιμοποιώντας έναν αφυγραντήρα. Επίσης, να ανοίγετε τα παράθυρα στο μπάνιο για να μειωθεί η υγρασία και να κυκλοφορεί ο αέρας πιο ελεύθερα. Να βγάζετε αμέσως τα ρούχα από το πλυντήριο, να ελέγχετε εάν τα παράθυρα είναι υγρά και να επισκευάζετε άμεσα όλες τις διαρροές. Αν πάρετε αυτά τα μέσα προστασίας, θα μειωθεί η έκθεσή σας στους σπόρους της μούχλας όπως και ο κίνδυνος να πάθετε την «ασθένεια της μούχλας».

PHGH: http://proionta-tis-fisis.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ