Διαρκεί για ΠΑΝΤΑ! Θεραπεύει από ΜΟΛΥΝΣΗ μέχρι ΜΥΙΚΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ….

Διαρκεί για ΠΑΝΤΑ! Θεραπεύει από ΜΟΛΥΝΣΗ μέχρι ΜΥΙΚΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ….
Η πικραλίδα είναι ένα βότανο με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και περιέχει έναν μεγάλο αριθμό φαρμακολογικά ενεργών συστατικών. Έχει χρησιμοποιηθεί στη βοτανική ιατρική για τη θεραπεία μολύνσεων, για προβλήματα χολής και ήπατος και ως διουρητικό. Είναι επίσης ένα από τα πιο χρήσιμα φυτά για τη μείωση του πόνου των αρθρώσεων και των μυϊκών πόνων.

Οδηγίες για την παρασκευή αυτής της βοτανικής συνταγής:
Άνθη πικραλίδας διαλεγμένα φρέσκα

Αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο

Γεμίστε ένα μικρό βάζο (με ευρύ στόμιο και αεροστεγές βιδωτό καπάκι) με φρέσκα άνθη πικραλίδας. Ρίξτε το έλαιο στα άνθη της πικραλίδας και γεμίστε το βάζο σχεδόν μέχρι την κορυφή. Καλύψτε με τουλπάνι (λεπτό υφασμάτινο σουρωτήρι) ασφαλισμένο με κορδέλα και τοποθετήστε το βάζο σε ένα περβάζι που το βλέπει ο ήλιος για δυο εβδομάδες ή μέχρι τα άνθη να χάσουν το χρώμα τους και να γίνουν καφετιά. Στραγγίξτε τα άνθη της πικραλίδας από το λάδι και μεταφέρτε το λάδι σε ένα νέο αποστειρωμένο βάζο.

Αποθηκεύστε το σε ένα δροσερό σκοτεινό μέρος. Αν το βάλετε στο ψυγείο, θα διαρκέσει για πάντα. Όταν το έλαιό σας είναι έτοιμο, κάντε μασάζ με αυτό στις πονεμένες αρθρώσεις ή στους μύες.

Μάριος Δημόπουλος

Διατροφολόγος

Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition

Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ