Απίστευτο! Το φυσικό φάρμακο που κάνει θαύματα!

Απίστευτο! Το φυσικό φάρμακο που κάνει θαύματα!
Ένα φυτικό φάρμακο για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και για τα αέρια του εντέρου

Βοτανικό όνομα: Carum carvi

Κοινό όνομα: Caraway

Το αγριοκύμινο είναι ένα πολυετές φυτό που προέρχεται από την Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αφρική. Το φυτό χρησιμοποιείτο θεραπευτικά ήδη από το 1500 π.Χ. στην αρχαία Αίγυπτο. Στη θεραπευτική χρησιμοποιούνται οι αποξηραμένοι ώριμοι καρποί ή οι σπόροι του. Οι Αμερικανοί εκλεκτικοί γιατροί (γιατροί που χρησιμοποιούσαν βότανα για τη θεραπεία των ασθενειών) του 19ου αιώνα χρησιμοποιούσαν τους σπόρους του φυτού ως βοηθητικό της πέψης και για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα σε παιδιά που έπασχαν από κολικούς.

Το αγριοκύμινο περιέχει πτητικά έλαια που ανακουφίζουν από γαστρεντερική δυσφορία, αέρια και κατευνάζουν τον σπασμό στο έντερο. Το βότανο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί μαζί με έλαιο μέντας με επιτυχία για τη θεραπεία του ευερέθιστου εντέρου. Οι μελέτες αυτές ήταν διπλές-τυφλές, δηλαδή στη μια ομάδα ατόμων δινόταν αυτός ο βοτανικός συνδυασμός, ενώ στην άλλη ομάδα δινόταν placebo (ψευδοφάρμακο, αδρανής ουσία). Τα άτομα που λάμβαναν αυτόν τον συνδυασμό βίωσαν λιγότερο πόνο και είχαν συνολική βελτίωση στα συμπτώματα του εντέρου τους σε σύγκριση με τα άτομα που λάμβαναν placebo. Το αγριοκύμινο, σε συνδυασμό με γλυκάνισο και μάραθο, έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για την αντιμετώπιση του μετεωρισμού και ήπιας κοιλιακής κράμπας σε παιδιά.

Ως αφέψημα χρησιμοποιούνται 0,5-2 γραμμάρια σκόνης του καρπού του αγριοκύμινου τρεις φορές την ημέρα. Ως βάμμα χρησιμοποιούνται 0,5-4 ml τρεις φορές την ημέρα. Το οξυανθεκτικό πτητικό έλαιο του φυτού χρησιμοποιείται για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου σε ποσότητα 0,05-0,02 ml τρεις φορές την ημέρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ