Ανθρακούχο νερό: είναι επικίνδυνο…

Ανθρακούχο νερό: είναι επικίνδυνο…

 

 

Το ανθρακούχο νερό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αναψυκτικά, επειδή είναι δροσιστικό, αλλά συνάμα διαιτητικό, καθώς δεν περιέχει ζάχαρη και ως εκ τούτου θερμίδες. Για το λόγο αυτό, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να το πίνουν σχεδόν καθημερινά, είτε γιατί κάνουν δίαιτα, είτε γιατί δεν θέλουν να πιουν ποτό ή καφέ.

Ωστόσο, το ανθρακούχο νερό δεν είναι τόσο αθώο, όσο νομίζουμε…

Περιέχει ανθρακικό οξύ, το οποίο δημιουργείται από το διοξείδιο του άνθρακα που διαλύεται στο νερό και το οποίο, όπως όλα τα οξέα που περιέχουν τα ανθρακούχα ποτά, διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών, καταστρέφοντας το.

Αρκεί ένα και μόνο ποτήρι ανθρακούχο νερό για να προκαλέσει φθορά στην οδοντοστοιχία μας, καθώς όταν καταναλώνουμε κάτι όξινο το pH της στοματικής κοιλότητας επιστρέφει στο φυσιολογικό μετά από περίπου 45 λεπτά.

Μεγαλύτερη είναι φυσικά η ζημιά που προκαλούν στα δόντια τα ανθρακούχα αναψυκτικά με ζάχαρη.

Ένα «έξυπνο» τρικ για να απολαύσετε το ανθρακούχο νερό σας και να περιορίσετε σε κάποιο βαθμό τις βλάβες που αυτό θα προκαλέσει στα δόντια είναι να το πίνετε με καλαμάκι ή να το συνοδεύεται με φαγητό, το οποίο κάνει το pH της στοματικής κοιλότητας λιγότερο όξινο.

ΠΗΓΗ: altsantiri.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ