Έξυπνα tips για να μείνετε ξύπνιοι χωρίς να πιείτε καφέ!

Έξυπνα tips για να μείνετε ξύπνιοι χωρίς να πιείτε καφέ!
Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία Χημείας, υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για να μείνετε ξύπνιοι, να βρίσκεστε σε εγρήγορση στο γραφείο, ή ακόμα και να αποδίδετε στο διάβασμα χωρίς καφέ!
Δείτε τις εναλλακτικές και πρωτότυπες προτάσεις:
Βάλτε μουσική
Ακούστε το αγαπημένο σας κομμάτι, χορέψτε ή τραγουδήστε! Η μουσική βοηθά τον οργανισμό να παράγει ενδορφίνες, χημικές ουσίες που συμβάλλουν στην καλή διάθεση και την τόνωση. Αντίστοιχη επίδραση έχει και η γυμναστική, γι’ αυτό και νιώθουμε αναζωογονημένοι μετά από μια προπόνηση παρά τη σωματική προσπάθεια που έχουμε καταβάλει. Η μουσική ενεργοποιεί επίσης τα κέντρα της απόλαυσης στον εγκέφαλο κι έτσι οδηγεί στην απελευθέρωση νευροχημικών ουσιών (ντοπαμίνη, σεροτονίνη, ωκυτοκίνη) που μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα.

Ανάψτε όλα τα φώτα
Η έκθεση στο φως ενεργοποιεί τους νευρώνες στον υποθάλαμο του εγκεφάλου κι έτσι μειώνεται το αίσθημα της υπνηλίας και διατηρείται η εγρήγορση.

Δείτε ένα αστείο βίντεο με γάτες
Έχει αποδειχθεί ότι ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί ένα χαριτωμένο γατάκι ή ένα κουταβάκι μάς φτιάχνει τη διάθεση, κάτι που ενισχύει προσωρινά την ικανότητα επικέντρωσης στις λεπτομέρειες.

Πιείτε ένα ποτήρι νερό
Η ελλιπής ενυδάτωση του οργανισμού οδηγεί στην αφυδάτωση και η αφυδάτωση με τη σειρά της συμβάλλει στην κόπωση ή ακόμη και πιο σοβαρά συμπτώματα όπως η πνευματική σύγχυση, οι ταχυπαλμίες ή οι αρρυθμίες και η τάση λιποθυμίας. Το ίδιο το ανθρώπινο σώμα αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό και ακόμη και μια μικρή απώλεια υγρών –της τάξεως του 1%– μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες συνέπειες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ